Tallo: Pomerantsi tegu ei vasta demokraatliku riigi tavadele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo.
Ivar Tallo. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Marko Pomerantsi teod ja käitumine ei vasta demokraatliku õigusriigi traditsioonidele, ütles politoloog ja üks avaliku teenistuse eetikakoodeksi autoreist Ivar Tallo.

Tallo tahaks enda sõnul loota, et Eesti poliitikud kasutaks sellist käitumismalli, nagu kasutati poliitikas 15 aastat tagasi, kui peaminister Tiit Vähil lasti usaldushääletus võita, kuid pärast seda ta lahkus ise, vahendab ERR Uudised.

«See, mida Marko Pomerants on teinud ja kuidas ta on käitunud ja öelnud, ei vasta minu hinnangul demokraatliku õigusriigi traditsioonidele ja riigikogu õiguskomisjoni esimees sellist käitumist endale lubada ei oleks tohtinud,» nentis Tallo.

Toila vallavolikogu liige Roland Peets süüdistab Marko Pomerantsi katses mõjutada volikogu otsuseid, soovitades Toila uuel koalitsioonil loobuda IRLi kuuluva volikogu esimehe Kalle Lehismetsa umbusaldamisest, kuna vastasel juhul võib riik jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti toetuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles