FOTOD ⟩ Päästeamet tunnustas aumärgiga 105 inimest

Postimees
Copy

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid teisipäeval 105 inimesele tunnustusena üle päästeteenistuse aumärgid.

Aumärkidega avaldati tänu nii päästeameti töötajatele kui ka headele koostööpartneritele. Lisaks anti üle ka siseministeeriumi tänukirjad.

«Päästeameti missioon on ennetada õnnetusi, valmistuda kriisideks ning hoida inimeste elu, vara ja keskkonda. Oleme võtnud eesmärgiks tõsta 2025. aastaks igaühe kaasabil ohutuse Põhjamaade tasemele ja suurendada meie kriisivalmidust. 105 päästeteenistuse aumärgi saajat on omamoodi kinnitus, et heade koostööpartnerite toel on päästeameti jaoks see eesmärk igati realistlik. Aumärgi saajad on eeskujuks oma kolleegidele nii siseturvalisuse valdkonnas, aga ka ühiskonnas laiemalt ja tõestuseks, et hädasolijatele on abi kiire ja professionaalne,» ütles siseminister.

«Päästevõrgustiku ülesehitamisel on aina suurem roll ka elanikkonnakaitsel, mida tuleb meil kõigil ühiselt arendada. Siin on päästeametil juhtiv roll. Suuremat vastutuskoormat saab kanda tugev ja usaldusväärne organisatsioon ning seal töötavad inimesed. Päästeameti usaldusväärsus on väga kõrge ning siin on missiooniga inimesed. Riigi ülesanne on siinkohal väärtustada ja toetada nende meeste ja naiste panust, kes meie ohutust tagavad ja kriisikindlamat Eestit luua aitavad. Tunnustavatest sõnadest üksi ei piisa – tagatud peavad olema ka head töötingimused ja vääriline tasu,» lisas ta.

«Oleme viimase, väga keerulise aasta jooksul saanud veel enam kinnitust, et päästeameti inimesed on paindlikud ja vastupidavad. Palju lisaülesandeid, uued suunad ja vastutused on meid tõsiselt proovile pannud ning meie inimesed on saanud hästi hakkama. Lisaks päästeteenistujatele tunnustame täna koostööpartnereid ja sõpru nii Eestist kui ka välismaalt, kes on panustanud kogu meie piirkonna turvalisusesse. Meie vabadus ja väärtused püsivadki meil endil – igaüks ise saab pühendumise ja hea koostööga ehitada keskkonda enda ümber,» ütles päästeameti peadirektor.

Kokku tunnustati päästeteenistuse aumärgiga 105 inimest. Üle anti kaks päästeteenistuse suurt kuldristi, kuus päästeteenistuse kuldristi, 11 päästeteenistuse hõberisti, 53 päästeteenistuse medalit, 12 päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedalit ning 21 päästeteenistuse hõbedaste tammelehtedega teenetemedalit. Lisaks anti üle siseministeeriumi tänukirjad.

Päästeteenistuse suur kuldrist antakse üle erakordsete teenete eest päästealal. Päästeteenistuse kuldrist antakse tunnustusena ulatuslike ja keerukate päästetööde juhtimise või silmapaistvate teenete eest päästealal, samuti kauaaegse eeskujuliku teenistuse eest päästeasutuses. Päästeteenistuse hõberist antakse tunnustusena keerukate päästetööde juhtimise, samuti silmapaistvate teenete eest päästealal. Päästeteenistuse medal antakse keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest, samuti teenete eest päästealal.

Päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedal antakse päästeameti teenistujale 15-aastase laitmatu, samuti silmapaistvalt tubli teenistuse eest päästeametis. Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedal antakse päästeameti teenistujale vähemalt 10-aastase laitmatu, samuti silmapaistvalt hea teenistuse eest päästeametis.

Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Aumärke antakse üle Eesti vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris. Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles