FOTOD JA VIDEO ⟩ EKRE tõrvikurongkäigule kogunes hulganisti rahvast (26)

Postimees
Copy

Täna toimus Tallinna vanalinnas kümnendat korda Eesti vabariigi sünnipäevale pühendatud EKRE korraldatud tõrvikurongkäik.

Üks tõrvikurongkäigu korraldajaid riigikogu liige Siim Pohlak (EKRE) ütles, et iga aastaga on üha rohkem peresid ja sõpruskondi, kes lõpetavad Eesti vabariigi sünnipäevale pühendatud üritustega täidetud päeva üheskoos tõrvikurongkäigul.

«Viimastel aastatel on olnud rõõm näha rongkäigus rohkelt lastega peresid ja noori. See on oluline, sest rahvustunne vajab säilimiseks ja tugevnemiseks traditsioonilisi ühisüritusi ja rituaale,» ütles Pohlak.

«Rahvuslike ürituste esirinnas on kindlasti laulu- ja tantsupeod, aga ka tõrvikurongkäik kuulub vaieldamatult nende ilusate isamaaliste sündmuste sekka, see võimaldab sinimustvalgete lippude ja tõrvikute alla kogunedes kogeda igal aastal uuesti rahvuslikku ühtsustunnet ja meeleolu.»

Ürituse korraldasid Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja noorteühendus Sinine Äratus.

Kogunemine algas Vabaduse väljakul kell 18. Kogunemise ajal laulsid rahvale Merit Männiste ja Kaupo Männiste. Rongkäik hakkas liikuma traditsiooniliselt kella 19 paiku pärast Eesti hümni ühislaulmist ja pidupäevakõnesid.

«Pidupäevale kohaselt võib rongkäigule kaasa võtta suuremaid või väiksemaid Eesti lippe, teretulnud on teleskoopvardaga lipud, mis lehvivad kõrgemal, inimeste peade ja tõrvikute kohal.»

Korraldajad palusid poliitilise sisuga plakatid jätta koju.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles