Ukrainlaste tapmist toetanud kohaliku muusiku tööandja: tegime talle hoiatuse (17)

rus.postimees.ee
Copy
Foto: личный архив

Eile kirjutas Postimees, et politsei alustas kohaliku venekeelse bändi May Day muusiku Sergei Krutihhini vastu menetluse, kuna ta kutsus TikTokis üles ukrainlasi tapma. Krutihhini Facebooki lehel seisab, et ta töötab elektroonikapoes ONOFF. Pöördusime tema tööandja poole palvega kommenteerida, kuidas ettevõte suhtub oma töötaja väljaütlemistesse ning kas kavatseb astuda tema suhtes mingeid samme.

ONOFFi esindaja kinnitas, et Sergei Krutihhin töötab tõepoolest ühes nende kaupluses müügikonsultandina. Krutihhin ise kirjutas Facebookis tööandja veerule firma nime ja ametinimetuseks «boss».

«ONOFF ei jälgi oma töötajate sotsiaalmeediat, seega ei soovi me kommenteerida antud sisu. Küll aga oleme palunud tal eemaldada viited ONOFFile,» sõnas ettevõtte esindaja.

Tema sõnul näeb ettevõtte kultuur ette, et töökeskkonnas ei jagata oma poliitilisi seisukohti ja nii on see alati olnud. «Samuti ei soovi me, et poliitilised sõnavõtud oleks seotud meie ettevõttega,» sõnas ONOFFi esindaja.

Esindaja kinnitas, et firma on Krutihhiniga vestelnud, kuid ei täpsustanud, mida Venemaa agressiooni ja ukrainlaste tapmist avalikult toetanud müügikonsultant vastas.

«Oleme töötajaga suhelnud ettevõtte väärtustest ja töölepinguseaduse järgi teinud hoiatuse,» sõnas ONOFFi esindaja.

Politsei alustas muusiku ja müügikonsultandi vastu juba kaks mentlust

Sergei Krutihhin ütles oma TikToki kanalis otsesõnu, et toetab tapmisi Ukrainas ja Venemaa sõjalist agressiooni Ukraina vastu, nimetades seda sõjaliseks erioperatsiooniks.

Videos ässitab muusik etnilisele vägivallale: «*** ukrainlasi. Mis ukrainlased seal on? Seal pole ukrainlased. Ma toetan tapmisi Ukrainas selle eest, et Ukraina tapab Venemaal. Au Venemaale!»

Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juhi Inna Toateri sõnul on Krutihhini suhtes seoses varasemate videotega juba algatatud väärteomenetlus. Tema sõnul alustab politsei menetlust ka seoses värske videoga, mis sattus toimetuse vaatevälja.

Krutihhin kuulub alates 2018. aastast Eestimaa Ühendatud Vasakparteisse. Erakonna juht Igor Rosenfeld ütles Postimehele pärast juhtumiga tutvumist, et Krutihhin arvatakse erakonnast välja. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles