Lääne-Harju volikogu viskas ajakirjaniku väikekooli arutelult välja

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Harju volikogu esimees Külli Tammur (Eesti 200) teisipäeva õhtul Paldiskis istungisaalis, kui oli ajakirjaniku ukse taha visanud.
Lääne-Harju volikogu esimees Külli Tammur (Eesti 200) teisipäeva õhtul Paldiskis istungisaalis, kui oli ajakirjaniku ukse taha visanud. Foto: Andrus Karnau

Lääne-Harju volikogu esimehe Külli Tammuri (Eesti 200) soovil kuulutas volikogu teisipäeva õhtul kinniseks istungi, kus tuli arutusele Lehola algkooli sulgemine.

Lääne-Harju volikogu otsustas eelmise aasta detsembris, et kool sulgeb kevadel pärast õppeaasta lõppu uksed. Lehola kooli ruumidesse tulevad lasteaiarühmad.

Lapsevanemad vaidlustasid volikogu otsuse ja volikogu pidigi teisipäeval otsustama, kas vaie rahuldada või tagasi lükata.

Tammur põhjendas istungi kinniseks kuulutamist sellega, et arutusele tulevad Lehola kooli sulgemise vastu olevate laste isikuandmed: elukoht, koolitee, erivajadused, elukorraldus.

«Ma plaanin hakata lapsevanematelt küsima, kas nad elavad nendel aadressidel, mis on vaides esitatud,» kinnitas Tammur.

Istungi kinniseks kuulutamise poolt hääletas 15 volinikku, vastu oli kolm. 

Lehola kooli lapsevanemaid esindav advokaat Allar Jõks vaidles Tammurile vastu, öeldes, et istungil tuleb juttu vaid õiguslikest argumentidest ning laste tervise- ega isikuandmeid ei arutata.

Tammurit ei rahuldanud Jõksi põhjendused. Tammur tahtis istungilt välja visata ka need lapsevanemad, kel ei olnud ette näidata kirjalikku volitust, et nende esindaja on Jõks. Vanemad keeldusid saalist lahkumast.

Lõpuks pidigi vaid Postimehe ajakirjanik ukse taha kolima. Volikogu istungi kinniseks kuulutamine tähendab ühtlasi seda, et salastatud on ka protokoll ja istungi salvestus. 

Lehola koolis käib ligi 50 last. Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat tahtis kooli sulgeda juba eelmisel kevadel. Toona jäi see lapsevanemate ja õpetajate vastuseisu tõttu tegemata.

Lapsevanem Kaarel Kuusk ütles, et vanemad ei soovi istungit kinniseks kuulutada. Ta märkis, et vaides pole eraelulisi terviseandmeid esitatud, mis tähendab, et neid ei olegi võimalik volikogu istungil kajastada.

Kui volikogu lapsevanemate vaide tagasi lükkab, pöörduvad nad kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles