Vene tanki vrakk tekitab omavalitsustes kõhklusi (7)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Praegu Tallinnas vabaduse väljakul eksponeeritav tank on meelitanud ligi provokaatoreid ning politsei on saanud purustatud tapamasina juurde mitu väljakutset.
Praegu Tallinnas vabaduse väljakul eksponeeritav tank on meelitanud ligi provokaatoreid ning politsei on saanud purustatud tapamasina juurde mitu väljakutset. Foto: Sander Ilvest

Kaitseministeeriumi soov eksponeerida Ukraina sõjas puruks lastud Vene okupantide tanki Eesti linnades sadas mõnele omavalitsusele kaela justkui loodusõnnetus, mille tagajärgedega nüüd tegelda tuleb. Kui Lõuna- ja Lääne-Eesti omavalitsused ei näe agressori sõjamasina väljanäituses probleemi, siis Virumaal olukord nii ühene ei ole.

Rakvere linnapea Triin Varek (KE) ütles eile, et valimiste nädalal ta tankivrakki näha ei taha. Rakveres pidanuks tank olema 2.–5. märtsini. «Igal teisel ajal, jah, palun. Aga hetkel oleks see tank erakondade valimistelkide vahel kohatu,» lausus linnapea ja pakkus välja uue aja 22.–25. märtsini.

Jõhvi vallavanem Maris Toomel (RE) ütles, et pakutud aeg 5.–8. märtsini ei ole tanki eksponeerimiseks sobiv ja Jõhvi oleks valmis tanki vastu võtma hiljem. «Vallavalitsuses on ka eriarvamusi, et tanki ei peaks üldse siia tooma. Jõhvis elab eestlasi rohkem kui teistes Ida-Viru linnades, aga eks meil ole vene elanikkonda ka. Võib tekkida vastasseisu oht,» lausus Toomel. Vallavalitsus kujundab seisukoha reedeks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles