RIIGIKOGU VALIMISED ⟩ Valijad on oma häält muutnud 6700 korral

Postimees
Copy
Riigikogu valimised 2023.
Riigikogu valimised 2023. Foto: Kuido Saarpuu

Valimisteenistuse sõnul ei ole korduvhääletamiste hulgas täheldada mustreid. Praeguseks on korduvhääli antud ligikaudu 6700.

Valimisteenistuse juht Arne Koitmäe sõnas Postimehe päringule vastates, et nad ei saa jagada statistikat selle kohta, millistel päevadel konkreetselt kui mitu inimest ja mitu korda üle hääletas. Küll aga saab üldistatult öelda, et mingisugust mustrit ei paista.

«Mõni valija valib kohe uuesti, mõni järgmisel päeval. Paljud e-hääletajad hääletavadki mitu korda. Praeguseks on korduvhääli antud ligikaudu 6700 – see aga ei tähenda, et üle hääletanud on sama palju inimesi, sest üks inimene saab uuesti e-hääletada korduvalt,» sõnas ta. Täpse korduvhäälte arvu saab valimiteenistus öelda pühapäeva õhtul, kui e-hääli loetakse.

E-hääletamise alguses oli tekkinud ka olukord, kus 63 valijat hääletas oma eelmise elukoha järgses valimisringkonnas. «Neist e-hääletajatest, kes esmaspäeval hääletasid oma eelmises elukohajärgses valimisringkonnas, on praegu veel üle hääletamata 6 inimest,» ütles Koitmäe. Selle nädala algul otsustas valimiskomisjon, et kui need inimesed valimisnädala jooksul ümber ei hääleta, siis nende hääled tühistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles