Stavropoli terroriakti ninamees sai eluagse vangistuse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stavropoli kultuuri- ja spordipalee
Stavropoli kultuuri- ja spordipalee Foto: SCANPIX

Stavropoli krai uurimisosakonna teatel karistas kohus Stavropoli terroriakti organisaatorit Tšerkes Rustamovit eluaegse vangistusega.

Rustamovi advokaadi Žali Fatullajeva sõnul pole tema kliendil plahvatusega mingit seost ja kuna Rustamov end süüdi ei tunnista, siis kavatseb ta otsuse edasi kaevata, vahendas RIA Novosti.

Uurijate väitel tegutses Rustamov koos kahe kaaslasega. Just tema oli aga see, kes tõi omavalmistatud lõhkeseadeldise kohale ja valis tema peitmiseks välja koha.

Terroriakt Stavropolis leidis aset 2010. aastal 26. mai õhtul kultuuri- ja spordipalee juures enne Tšetšeeni tantsuansambli Vainahh kontserti. Plahvatuses, mille trotüülekvivalent oli 400 grammi, hukkus kaheksa ja sai viga ligi 60 inimest.

Korrakaitsejõud võtsid Rustamovi kinni sügisel 2011. Juba siis teatati, et tema mõlemad kaaslased hukkusid enne terroriakti materjalide kohtusse jõudmist. Nii näiteks tapeti Abibulla Abdullajev kaupluse röövimise käigus Stavropolis aastal 2010. Farid Misrijev suri 2011. aastal julgeolekujõudude erioperatsiooni käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles