Nii Vasakpartei kui ka Parempoolsed saavad riigi rahakotile küüned taha (1)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Eesti Ühendatud Vasakpartei esimees Igor Rosenfeld (vasakul) ning MTÜ Koos Rahu Eest Eestis juhid Oleg Ivanov (keskel) ja Aivo Peterson (paremal).
Eesti Ühendatud Vasakpartei esimees Igor Rosenfeld (vasakul) ning MTÜ Koos Rahu Eest Eestis juhid Oleg Ivanov (keskel) ja Aivo Peterson (paremal). Foto: Facebook

Olgugi et riigikogu uksed jäävad Vasakparteile ja Parempoolsetele seekord suletuks, võivad need kaks alla künnise jäänud parteid siiski veidi rõõmustada: nad saavad järgmisel neljal aastal riigieelarvelist toetust.

Esialgsetel andmetel jäi esimesena parlamendist välja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜV), mis kogus 14 607 häält ehk 2,4 protsenti kõikidest häältest. Nende häältemagnetiks osutus liikumise «Koos» esinägu Aivo Peterson, kes kogus Ida-Virumaal 3970 häält. Tugeva tulemuse tegi ka Talllinna kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital kandideerinud Oleg Ivanov, kes kogus 2703 häält.

Vasakpartei kannul sai alles eelmisel suvel asutatud erakond Parempoolsed 2,3 protsenti häältest (14 035). Nende suurim häältemagnet oli erakonna esimees Lavly Perling, kes kogus Harju- ja Raplamaal 2444 häält.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles