Vanasadama trammiliini ehitustööde algus lükkub külma tõttu edasi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Trammiliini ehitamisega kujundatakse Laikmaa tänav ümber nii, et sealt kaovad autod ja jalakäijad ei pea Kaubamaja ristmiku ületamiseks enam maa alla minema.
Trammiliini ehitamisega kujundatakse Laikmaa tänav ümber nii, et sealt kaovad autod ja jalakäijad ei pea Kaubamaja ristmiku ületamiseks enam maa alla minema. Foto: Sander Ilvest

Vanasadama trammiliini ehitustööde algus lükkub külmakraadide püsimise tõttu edasi ning vähemalt käesoleva nädala alguses Tallinna kesklinnas liikluspiiranguid ei kehtestata.

Gonsiori ja Laikmaa tänavad jäävad kuni ehitustööde alguseni avatuks. Bussiliiklus on homsest, 7. märtsist alates plaanipäraselt ümber korraldatud.

«Kuna algavaks nädalaks on prognoositud külmakraadide püsimine, oleme paraku sunnitud ehituse algust edasi lükkama. Kuna ehitusmasinate lõikeelemendid toimivad vesijahutusel, võib vedelik masinas miinuskraadide korral külmuda ning asfaltkatendi freesimistöid ei ole võimalik teha,» selgitas AS Merko Ehitus Eesti projektijuht Tiit Joosti. «Alustame töödega niipea, kui ilmastikuolud seda võimaldavad.»

Ilmastikuolude paranemisel on ehitajal võimalik töödega alustada paaripäevase etteteatamisega. Tööde algusest antakse operatiivselt teada.

Kuigi kesklinnas jääb esialgu kehtima tavapärane liikluskorraldus, siis bussiliiklus on alates 7. märtsist ümber korraldatud. Ümbersõidule suunatakse bussiliinid nr 9, 11, 31, 46, 55, 67 ja 68. Muudetud liikumisteega bussiliinide peatustesse on paigaldatud infomaterjalid ajutise marsruudi kirjeldusega ja liikumisskeemidega. Gonsiori tänaval suletakse Pronksi tänava sõidusuunal Kivisilla peatus.

Vanasadama trammitee veebilehel tallinn.ee/vanasadamatramm saavad ühistranspordi kasutajad detailse ülevaate bussiliinide ümbersuunamisest ning autoga liiklejad leiavad liikluskorralduse infot koos ümbersõiduskeemidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles