Seeder: loodav koalitsioon neli aastat ei püsi (31)

BNS
Copy
Helir-Valdor Seeder, Isamaa esimees
Helir-Valdor Seeder, Isamaa esimees Foto: Eero Vabamägi

Erakond Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder prognoosis, et Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna loodav koalitsioon nelja aastat vastu ei pea.

Seederi sõnul oli Reformierakonna ettepanek alustada koalitsiooniläbirääkimisi erakonnaga Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ootuspärane. «Minu jaoks oli see 99,9 protsenti selge juba valimisteööl, kui selgusid esialgsed valimistulemused,» ütles Seeder BNSile. «Ei olnud üllatus ja ei ole ka pettunud, kuna see ei tulnud ootamatult,» lisas ta.

Seederi sõnul rääkis ta esmaspäeval kaks korda Reformierakonna esimehe Kaja Kallasega telefoni teel. «Vestlused pigem kinnitasid, et selline valik sünnib. Vestluse sisu tulemusena minus see veendumus kinnistus,» rääkis Seeder.

Isamaa on olnud lõppeva perioodi ehk nelja aasta jooksul kahes erinevas koalitsioonis ning vahepeal opositsioonis. «Elu on muutlik. Kui me mõtleme järgnevale neljale aastale, siis praegu on Reformierakonnal neli-viis erinevat koalitsiooni moodustamise võimalust. Suure tõenäosusega praegu moodustuv koalitsioon ei jää neljaks aastaks. Seni ei ole ühtegi koalitsiooni olnud, mis oleks algusest lõpuni vastu pidanud,» lausus Seeder.

Ta pidas poliitikat mobiilseks, millele tuleb reageerida vastavalt muutustele. «Tuleb ära kasutada võimalusi, mis tekivad. Oleme ka oma võimalusi opositsioonis püüdnud ära kasutada. Võtame selle teadmiseks ja tegutseme edasi,» sõnas Seeder.

Teisipäeval kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas teha koalitsioonikõneluste alustamise ettepaneku Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ja erakonnale Eesti 200.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles