Japan Times: Baruto vastasel puudusid vaid lutt ja traksidega mähkmed

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: SCANPIX

Eesti sumomaadleja Baruto on alustanud Osakas toimuvat Haru-basho suurturniiri kolme võiduga.

Kui täna lükkas eestlane oma vastase Myogiryu kolme sekundiga ringist välja, siis tema eilne võit Yoshikaze üle oli veelgi võimsam. Mäletatavasti tõstis Eesti vägilane oma konkurendi lihtsalt ringist välja ja pani ta seejärel maha tagasi.

«Ainsad asjad, mis Baruto nö. vastasel puudusid olid lutt ja traksidega mähkmed,» alustas The Japan Times oma ülevaadet turniiri teiselt päevalt. «Väikest kasvu Yoshikazel ei olnud koljati vastu mingit võimalust. Baruto sai mõlemad käed vastase vöö taha ning tõstis ta mängleva kergusega ringist välja.»

Eduka esinemise korral Osaka turniiril on Barutol võimalus esimese eurooplasena tõusta yokozuna seisusesse. Jaapani Sumo Assotsiatsiooni esimehe Kitanoumi sõnul peab Baruto selleks alistama vähemalt 13 vastast.

Baruto suurimaks rivaaliks on Osakas loomulikult yokozuna Hakuho, kes on seni võitnud karjääri jooksul 21 turniiri. Jaanuaris toimunud turniiril jäi mäletatavasti peale Hakuho. Seni on Baruto ja Hakuho vastamisi läinud 23 korda ning eestlane on nendest matšidest võitnud kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles