NAISTEPÄEV ⟩ Lilled ja roosamanna või hoopis sooline diskrimineerimine? (2)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Lisaks odavamatele lilledele eelistavad ostjad ka alati kindla peale minekut ehk rooside ostmist. Valikut oli väga palju ja nii võis Viru tänavalt leida ka taevakarva roose.
Lisaks odavamatele lilledele eelistavad ostjad ka alati kindla peale minekut ehk rooside ostmist. Valikut oli väga palju ja nii võis Viru tänavalt leida ka taevakarva roose. Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Naistepäeva ühes populaarsemas lillemüügikohas Tallinnas Viru tänaval seisid ostjad eile lausa kolmes reas, püüdes juba kaugelt kõige kaunimad õied välja valida.

Niisama jalutajatel lillemüüjatepoolsele kõnniteele naistepäeval asja ei ole – rahva hulgast läbi trügida näib ilmvõimatu, pealegi saab teiselt poolt teed rahulikult kogu melu jälgida. Ühtäkki ilmub inimmassi peade kohale kaks suurt lillekimpu, mida kandev mees võtab suuna Pärnu maantee poole.

Lillekandja palub ennast nimetada Tomiks ja ütleb, et tema elus on mitu naist, keda ta väga armastab. «Ma viin neile lilli kahe kimbu kaupa, rohkem ei mahu kätte ja raske tassida ka,» selgitab Tom, kes enda sõnul viib kõigile oma kallitele naistele korra kuus ka niisama lilli. «Naistepäev tähendab mulle eelkõige suurt rõõmu, et tähelepanu on naiste peal. Ja muidugi tänutunnet, sest naised väestavad mehi. Mida mehed üldse ilma naisteta teeksid?»

Mees nendib, et teised viivad koos lilledega ka šokolaadi ja šampanjat, aga tema teeb kingitusi muul ajal ja läheb naistepäeval koos oma kallite naistega hoopis välja sööma.

Veel räägib Tom, et ta pole mingi keskmine eesti mees, kes läheb mõnda jaeketti odavasse paberisse pakitud odavkimpe ostma – tema laseb lilled alati n-ö rätsepatööna kokku panna. Tavaliselt eelistab ta Rotermanni lillepoodi, sest sealne valik meeldib kõige enam. «Kirjeldad naist ja seepeale pannakse kimp kokku. Täna Viru tänaval ostetud kimbud on samuti nende saajatest lähtudes kokku pandud – roosakam sportlikumale ja sinisem muusikalembesele naisele. «Valin ikka need lilled, mis mulle endale kõige enam meeldivad, aga vaatan, et iga kimp oleks eriline. Pühendun täielikult, sest tulemus peab saama perfektne.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles