Laupäeval stardib Tallinna restoranide nädal

BNS
Copy
Restoranide Nädala avaüritus
Restoranide Nädala avaüritus Foto: Gert Tali

Tallinnas toimub laupäevast 17. märtsini rekordarvu osalejatega restoranide nädal, mis korraldajate kinnitusel pakub hinnasõbralikku võimalust einestada pealinna populaarsemates restoranides.

Restoranide nädal sai alguse pisut üle kümne aasta tagasi kahe restoranipidaja algatusest, kes otsustasid, et on viimane aeg tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele. Esimene Tallinna restoranide nädal toimus 2011. aastal, kui Tallinn oli Euroopa kultuuripealinn.

Ettevõtmise eesmärk on tuua toidukultuur tallinlastele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele.

Kohtade müük osalevatesse restoranidesse on juba alanud. Restoranide nädala korraldajate Paavo Pettai ja Martin Breueri sõnul on praegu eriti populaarsed näiteks 38 Restoran, Horisont Restoran & Baar, Mon Repos Peakoka korrus, Parrot, PÄRIS Pagar • Deli • Resto, Rudolf, Mantel ja Korsten ning Orangerie.

Restoranide nädalal osalevate restoranide nimekirja on sel korral taas lisandunud uusi restorane: Alle, Argentiina, Art Priori, Barbarea, Bertolucci, Oda, Om.house, Tondi Resto, Puri ja Peet Ruut ning esmakordselt on ka külalisena Tallinna lähistelt osalemas restoran OKO.

Tallinna restoranide nädala koduleht pakub ka informatiivset osa, mis tutvustab Tallinna restoranide nädalal osalevate restoranidele antud tunnustusi. «On rõõm tõdeda, et kevadüritusel on osalemas suur hulk väga kõrgelt tunnustatud ja auhinnatud restorane. Esmakordselt on osalemas ka Michelini tärniga auhinnatud NOA Chef’s Hall, mille vastu on olnud erakordselt suur huvi,» sõnas restoranide nädala projektijuht Mairit Saluveer.

Alates möödunud aastast suunab restoranide nädal ka rohkem tähelepanu keskkonnasõbralikele valikutele ja restoranidel on võimalus pakkuda menüüs rohetähisega roogi. Restoranid, mis on juba initsiatiiviga liitunud, on eraldi esile tõstetud uues rubriigis «Rohelised valikud».

Rohetähisega gulinaarseid naudinguid pakuvad restoranide nädalal sel kevadel Barbarea, FARM, Fotografiska, Guru, Kolm Sibulat, Lee, Lendav Maaler, MOON, restoran Oasis, Ocean 11, Orangerie, Paju Villa, Peet Ruut, Rudolf, Salt, Smak ja ÜLO.

Restoranide nädala raames on reserveeritud rohkem kui 20 000 kohta hea hinnaga. Lõuna- ja õhtusööke pakutakse kahes hinnakategoorias. Söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel.

Restoranide nädal on New Yorgist alguse saanud ülemaailmselt populaarne aktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Kümme aastat hiljem korraldatakse restorani nädalaid ülemaailmselt ja neist on saanud iga-aastane tõmbenumber.

Lisateave ja kohtade broneerimine on lehel www.tallinnrestaurantweek.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles