Toidujäätmete kogumiskohustus lükkus veidi edasi (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Linnades peavad olema kasutusel kinnised kompostrid, hajaasustuspiirkonnas võib komposti ladustada ka lahtiselt juhul, kui see ei häiri naabreid.
Linnades peavad olema kasutusel kinnised kompostrid, hajaasustuspiirkonnas võib komposti ladustada ka lahtiselt juhul, kui see ei häiri naabreid. Foto: Tairo Lutter

Kõigile Tallinna kinnistutele kehtestatav kohustus koguda biojäätmeid muudest jäätmetest eraldi hakkab kehtima 1. juunil.

Eelmisel nädalal linnavolikogus vastu võetud Tallinna uues jäätmehoolduseeskirjas oli esialgu punkt, mille kohaselt oleks biojäätmete eraldi kogumise ja üleandmise kohustus pidanud rohelises pealinnas kehtima hakkama juba 1. aprillil, kuid volikogu otsustas, et alustatakse siiski 1. juunist. Jäätmeseadus kehtestab sama nõude üle riigi alates järgmise aasta 1. jaanuarist.

Biojäätmete konteinerisse kogumisest võivad vabastuse saada vaid üksikelamute, kuni kahe korteriga elamute ja ridaelamubokside elanikud, kui nad esitavad vastava taotluse oma linnaosavalitsusele, kes siis kontrollib toidujäätmete kompostimiseks sobiva kompostri olemasolu ja annab selle kasutamiseks loa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles