Ukraina energiaolukord õnnestus Zelenskõi sõnul normaliseerida

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: president.gov.ua/Unian

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas esmaspäevaõhtuses videosõnumis, et energiasektori olukord riigi territooriumil õnnestus normaliseerida, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Unian tõi välja, et paljud Ukraina linnad olid Venemaa 9. märtsi massiivse raketi- ja mürsurünnaku tõttu vooluta.

Zelenskõi sõnul sai positiivne uudis teatavaks vastavatel kooskõlastuskoosolekutel.

«Arutasime eraldi olukorda energeetikasektoris - see on normaliseerunud. Tegelikult tagame ukrainlaste energiavajaduse kogu riigi vabal territooriumil vastavalt tootmisvõimekusele,» kinnitas Zelenskõi.

President lisas, et ettevalmistused järgmiseks küttehooajaks jätkuvad. See puudutab nii ressursside kogumist ja ka Ukraina energiataristu kaitset.

Poola elektri-, gaasi- ja nafta ülekandevõrkude operaatorid valmistuvad sõlmima Ukraina poolega lepingut koostöö süvendamiseks energeetikasektoris, teatas Unian varem päeval.

Poola väljaande Rzeczpospolita andmetel on ametlik tseremoonia kavandatud kolmapäevaks ning seal osalevad Poola ja Ukraina valitsuste esindajad. Poolat esindavad suurimate energiaettevõtete juhid ja ka valitsuse täievoliline esindaja strateegilise energiainfrastruktuuri alal Mateusz Berger.

Märgitakse, et peaaegu aasta on Poola operaatorid aidanud oma Ukraina kolleegidel juhtida elektri-, gaasi- ja naftavõrke sõja ning venelaste poolt energiataristu hävitamise tingimustes. See hõlmab muu hulgas vajalike seadmete tarnimist näiteks Ukraina elektrivõrkude remondiks, mis on kahjustatud Venemaa raketi- ja mürsurünnakute tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles