Võrklaev: «Katuserahade jama lõpeb ära» (1)

Copy
Koalitsioonikõnelustel arutatust tulid kolmapäeval pressikonverentsile rääkima Lauri Läänemets (Sotsiaaldemokraatlik Erakond, vasakult), Mart Võrklaev (Reformierakond) ja Margus Tsahkna (Eesti 200).
Koalitsioonikõnelustel arutatust tulid kolmapäeval pressikonverentsile rääkima Lauri Läänemets (Sotsiaaldemokraatlik Erakond, vasakult), Mart Võrklaev (Reformierakond) ja Margus Tsahkna (Eesti 200). Foto: Taavi Sepp

Koalitsiooni loovad erakonnad ütlesid pärast eilseid koalitsioonikõnelusi antud pressikonverentsil, et nende plaan on kaotada senine katuseraha jagamise süsteem ja asendada see regionaalsete toetustega, mis ka päriselt oma eesmärki täidavad.

Teisipäeval ja kolmapäeval arutlesid Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eesti 200 regionaalpoliitika, majanduse ja maaelu küsimuste üle. Ühe suurema asjana otsustasid koalitsiooni loovad erakonnad, et katuseraha jagamine tuleks ära lõpetada ning hakata tegelema regionaalsete investeeringute jagamisega.

Reformierakonna esindaja Mart Võrklaev tõdes, et nemad on juba aastaid olnud seda meelt, et katuseraha ei peaks jagama. Tema sõnul peaks kõigil olema võrdne võimalus regionaalsete investeeringute jagamises osaleda ning neid taotleda. «Katuserahade jama lõpeb ära ja tulevad regionaalsed investeeringud,» sõnas ta. Postimehele antud kommentaaris sõnas ta, et kuna 2023. aasta eelarve on juba ära otsustatud ja paljud saadikud katuseraha ära jaganud, tuleks asi jutuks võtta järgmist riigieelarvet kokku pannes. «Ma väga loodan, et me selleni ka jõuame. Mitte liiga hea kultuur riigikogus lõppeb,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles