Veekeskuses uppunud mees suri, juhtum tõi esile vana murekoha (1)

Annika Auväärt
Copy
Tervise Paradiisi nelja meetri sügavune bassein.
Tervise Paradiisi nelja meetri sügavune bassein. Foto: Tervise Paradiis

Pärnus Tervise Paradiisis laupäeval vette tõugatud mees suri teisipäeval Põhja-Eesti regionaalhaiglas ning see traagiline õnnetus tõi taas esile vana mure: Eestis pole seadust, mis nõuaks veekeskustelt basseinide kõrvale kvalifitseeritud järelevaatajaid.

27-aastase mehe oli temaga samas seltskonnas viibinud naine teadmata põhjustel lükanud Tervise Paradiisi veekeskuses hüppebasseini nelja meetri sügavusse vette, kuhu kannatanu jäi rohkem kui viieks minutiks. Kohale kutsutud valveinstruktor ei asunud ise uppujat päästma, vaid läks vahitorni töökaaslast kutsuma. Tervis Spaa Grupi juht Jaan Ratnik ütles, et instruktor on noor naine, kes leidis, et ei saa ise mehe basseinipõhjast välja toomisega hakkama. Eile tunnistas Ratnik, et naisinstruktor polnud läbinud vetelpäästekoolitust, laupäeval tööl olnud inimestest oli seda teinud üldse ainult üks. Spaajuhi sõnul ei eelda valveinstruktori amet automaatselt vetelpäästja oskusi.

Igal Tervise Paradiisi valveinstruktoril on oma tsoon, mida ta jälgib, ning vahitornis näeb ekraanilt kaamerapilte. Tipptunnil tähendab see, et üks instruktor jälgib mitut basseini ja atraktsiooni. «Viivitamatu märkamine kõigil ohtlikel juhtudel on sada protsenti võimalik ainult siis, kui iga klienti jälgib personaalne valveinstruktor,» nentis Ratnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles