Loomaaed leinab: põletiku tagajärjel surnud krokodilli maost leiti münte (3)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Harikrokodillid: Lonni kutsub ja Vanamees jookseb.
Harikrokodillid: Lonni kutsub ja Vanamees jookseb. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaia teatel suri nende kaks pikaaegset asukat: vööthüään Kati ja harikrokodill Lonni. Kusjuures loomaaed oletab, et krokodilli raske põletiku võisid põhjustada mündid, mida inimesed keelust hoolimata ikka vette on visanud. 

Vööthüään Kati suri 10. märtsil. «Viimased kuud toetavat ravi saanud loomal avastati kasvajad kõris ja emakas. Kati sündis Tallinna loomaaias 10. juulil 2005 ning elas siin 17 aastat ja kaheksa kuud. Sellega püstitas ta meie loomaaias elanud vööthüäänide uue vanuserekordi. Tallinna loomaaias elab nüüd ainult üks vööthüään, 13-aastane isasloom Kanter,» kirjeldas loomaaed.

Selle nädala esmaspäeval suri ägeda kõhukelme- ja munasarjapõletiku tagajärjel  harikrokodill Lonni, kes elas Tallinna loomaaias alates 1972. aastast. «Tema maost leiti maomahla toimel õhukeseks kulunud krooniaegseid münte, mis oma teravate servadega võisidki põletiku põhjustada,» lisas loomaaed.

Ka Riia eakas alligaator suri tõenäoliselt müntide tõttu

Müntide viskamine loomade basseinidesse ja aedikutesse on seal elavatele elukatele väga ohtlik. Läinud aasta EAZA (Euroopa loomaaedade ja akvaariumide assotsiatsiooni) konverentsil oli just teemaks sagenenud metallileiud (mündid, telefoniakud jm) roomajate kõhus. Riia loomaaia omaaegne staar, eakas alligaator suri samuti tõenäoliselt elu jooksul kõhtu kogunenud müntide põhjustatud tervisehädadesse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles