Hanno Pevkur: valitsus kinnitab homme pensionitõusu

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul kinnitab valitsus neljapäevasel istungil pensionitõusu, millega eskmist vanaduspensioni saava inimese sissetulek suureneb aprillist alates umbes 160 euro võrra aastas.


«Heameel on selle üle, et nüüd on riigi majandus võimaldamas taas pensione tõstma hakata, mis sel aastal tähendab keskmise vanaduspensioni saava inimese sissetuleku kasvu umbes 160 euro võrra aastas,» ütles Pevkur.

Ta meenutas, et viimastel aastatel on arvestuslik pensioniindeks olnud alla 1,0, aga on kokku lepitud, et kui on ka rasked ajad, siis pensione riik ei vähenda. Samuti õnnestus kriisi alguses 2009. aastal pensione isegi tõsta.

Eelmise kümnendi teisel poolel (2005-2009) kasvas vanaduspension keskmiselt 16,5 protsenti aastas, tarbijahinnad aga 5,1 protsenti.

Vanaduspensionite osatähtsus majanduse kogutoodangus on kasvanud. Aastatel 2008-2009 kasvas keskmine pension palkadest kiiremini, moodustades 2009. aastal koguni 47 protsenti netopalgast.

Riiklike pensionide indekseerimise maksumus 2012. aasta eelarves on ligikaudu 43 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles