Ühistujuhi piketile Toompeal kogunes paarsada inimest

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Tallinna ühe korteriühistu esinaise, Keskerakonda kuuluva Irina Hollandi eestvedamisel kogunes täna keskpäevaks Toompeale riigikogu ette paarsada inimest miitingule eesmärgiga nõuda toasooja käibemaksu alandamist.

Plakatitega varustatud miitingulistest suurema osa moodustasid eakamad inimesed.

Hollandi miitinguteadet vahendanud Tallinna linnavalitsuse pressitalituse teatel nõutakse meeleavaldusel veel astmelise tulumaksu kehtestamist, kuna see aitaks tõsta politseinike, haridus- ja päästetöötajate palku ning peatada elektri hinnatõusu.

Kakskeelse meeleavalduse käigus võtsid teiste seas sõna korraldaja Irina Holland, keskerakondlastest riigikogu liikmed Heimar Lenk, Yana Toom ja Marika Tuus-Laul.
Miitingu lõpu poole nõuti, et valitsejad välja tuleksid, sest «meie oleme nad valinud». Kõnelejate hääled kostsid kõlaritest võimsalt. Valdavalt vanemaealise ja venekeelse publiku reaktsioon kõnedele jäi tagasihoidlikuks.

Nimeliselt nõuti lossi ette riigikogu esimeest Ene Ergmat. Osavõtjad hakkasid kahetunniseks plaanitud meeleavalduselt tasapisi ära minema juba enne esimese tunni möödumist.

Sarnase meeleavalduse organiseeris Holland ka jaanuari keskel. Ka toona piketeeriti hinnatõusu vastu ning meeleavaldusel osales üle 200 inimese. Nagu jaanuaris, aitas ka seekord Hollandil piketiteadet levitada Tallinna linnaasutus ning meeleavaldusel osales ka Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles