Seeder: Vaher oli neli aastat potentsiaalselt haavatav manipulatsioonidele ja šantaažile (1)

Postimees
Copy
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Dmitri Kotjuh

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder tõdes, et teisipäevane teade, et kaitsepolitseiamet on esitanud kelmusele kaasaaitamise kahtlustuse politsei- ja piirivalveameti peadirektorile Elmar Vaherile on šokeeriv.

«Kuigi Vaher on ka varem silma jäänud õiguslikult kahtlase käitumisega, näiteks kasutanud PPA krediitkaarti kõrvaklappide ja jalanõude ostuks, siis nüüd on ta saanud otsese kahtlustuse kuriteos,» märkis ta.

Juhtunu aluseks olnud intsident leidis aset juba 2019. aastal ja see tähendab, et PPA peadirektor oli potentsiaalselt neli aastat haavatav manipulatsioonidele ja šantaažile. «Tegu on erakordselt tõsise ohuga meie julgeolekule, mida kaitsepolitseil tuleb politseijuhi vastutustundetu käitumise tõttu süvendatult uurida,» märkis Seeder.

«Eesti elanike usaldus politsei vastu on kõrge – 2021. aasta Turu-uuringute küsitluse kohaselt on politsei tööga rahul 84 protsenti meie elanikkonnast. Selle usalduse õõnestamine, eriti PPA kõige kõrgema juhi poolt, on andestamatu. Juba Vaheri ametikohast tulenevalt tuleb kahtlustusse suhtuda ülima tõsidusega ning selle tõeks osutumisel rakendada kangeimat võimalikku karistust, andmaks selget signaali, et korruptsioonil pole Eestis kohta,» lõpetas Seeder.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles