Kõlvart kavatseb kandideerida Keskerakonna esimeheks (13)

BNS
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea ja Keskerakonna aseesimees Mihhail Kõlvart ütles «Vikerhommikus», et ta kandideerib erakorralisel Keskerakonna kongressil erakonna esimeheks, vahendas rahvusringhääling.

Kõlvarti sõnul ei lähe ta kandideerimisega erakonda üle võtma.

«Ajad on alati keerulised, eriti viimaste aastate jooksul. Ja selleks, et jõuliselt edasi minna, tulebki seda kongressi korraldada. Ja kui see tundub olema kellelegi selline väike kriis, siis selleks, et vältida suuremaid kriise tulevikus organisatsiooni sees, tuleb see üle elada,» märkis Kõlvart.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas teatas teisipäeval, et kuigi erakorraline kongress raskendab sisulise tööga alustamist riigikogu fraktsioonis ja piirkondades, on see erakonna edasiliikumiseks vajalik, mistõttu teeb ta ettepaneku lisada erakorralise kongressi kokkukutsumine 15. aprillil toimuva volikogu istungi päevakorda.

Ratas tõi välja, et erakonna tulemus valimistel on toonud eri hinnanguid, miks seis selliseks kujunes ning milliseid muudatusi on vaja teha. Seda juhatuses ka arutati.

«Leian, et erakond ei pea 16 mandaadi pärast oma juuri läbi lõikama ja tegema kardinaalseid muudatusi. Küll aga tuleb uuendada programmi, tõsta veelgi pädevust ja suunata fookust lisaks sotsiaalvaldkonnale ja tervishoiule ka keskkonna- ja majandusteemadele ning küsimustele, mis puudutavad haridust, noori ja nende muresid,» tõi Ratas välja.

Ratas sõnas, et erakond on teinud kindlasti ka vigu, nendele tuleb otsa vaadata ja koos leida lahendused. Samas tuleb mõista, millises olukorras Keskerakond valimistel kolmanda tulemuse tegi.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles