Kohtupidamisest puhanud Repsi kaitsjad tahavad istungid jälle edasi lükata

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mailis Repsi kohtuistung
Mailis Repsi kohtuistung Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Jaanuaris pausile pandud kohtuprotsess endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi (KE) üle peaks neljapäeval jätkuma uue hooga. Samas esitavad eksministri kaitsjad kohtule järjekordse edasilükkamise taotluse. 

10. jaanuaril otsustati toona lapseootel Repsi kohtuprotsessi istungid tema teriviseseisundi tõttu edasi lükata ning järgmine istung plaaniti 23. märtsile – kui kõigi eelduste kohaselt on ta juba sünnitanud. 

Ehkki uudis kaksikute sündimisest jõudis meediaveergudele veebruari algul, valmistab prokurör homse istungi eel muu hulgas ette kaitsja taotlust istungid edasi lükata.

Viimati jaanuaris toimunud istungid olid valdavalt kinniseks kuulutatud. Repsi kaitsjad esitasid kohtule tervisetõendeid ja arstlikke hinnanguid ning tuline arutelu käis selle üle, kas lapseootel poliitik on võimetu istungitel osalema või mitte. 

Süüdistus omastamises ja kelmuses

Reps pani prokuratuuri süüdistuse järgi toime omastamise, kuna andis haridus- ja teadusministrina ministeeriumi töötajatele korraldusi oma lastega seotud ülesannete täitmiseks.

Samuti kasutas ta ministeeriumi kütusekaarti ebaseaduslikult ja kattis ministeeriumi ruumides oma sünnipäeva pidamisega seotud kulutused ministeeriumi rahast.

Kelmuse alla kuulub ka kurikuulus kohvimasina kojuviimine. 

Veel tasus ministeerium Repsi perekonnaliikme lennukulud, maksis vabaajaüritusega seotud transpordi ja majutuse ning Repsi restoranis tähistatud juubelisünnipäeva eest. ​

Süüdistuse kohaselt kattis Mailis Reps ministeeriumi vahenditest isiklikke kulutusi umbes 7500 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles