Aasta sotsiaaltöötaja: vanglas ei peaks olema mitte ükski noor (4)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Kersti Suun-Deket sõnas, et asendushooldusel olevate laste puhul ei olegi tihti prioriteet see, et kool lõpetatud ja jätku saaks, vaid et nendega oleks side ja kontakt.
Kersti Suun-Deket sõnas, et asendushooldusel olevate laste puhul ei olegi tihti prioriteet see, et kool lõpetatud ja jätku saaks, vaid et nendega oleks side ja kontakt. Foto: Marko Saarm

Viljandisse oli teisipäeval kogunenud üle 300 sotsiaalvaldkonna töötaja, tunnustamaks aasta parimaid töötajaid ja valdkonda panustajaid.

Ligi poolesaja nominendi seast valiti üheks aasta sotsiaaltöötajaks Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket, kellele tuli ta enda sõnul tunnustus väga ootamatult.

Ametnikuna on ta töötanud juba 12 aastat, kuid sotsiaalvaldkonnas üleüldiselt 14. «Kui ma asenduskodu lastega töötamist alustasin, siis tahtsin istuda ka teise tooli peale, sest mõtlesin, et kas tõesti sinna jõudnud lastega midagi teha ei anna,» meenutas Suun-Deket. Tõuke end sotsiaalteemadel arendama hakata andis ka tema raske puudega laps, kellele ta toeks olla tahtis. Nüüd on ta kuus ja pool aastat olnud osakonna juhataja ning saab enda sõnul teha tööd nii laste kui ka täiskasvanutega. Ära ta veel väsinud ei ole.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles