Kapo hoiatuste eiramine ja peomelus lobisemine sai PPA tippudele saatuslikuks (22)

Copy
Üks skandaalne aastatetagune tööleping sai saatuslikuks mitmele kõrgele riigiametnikule – Priit Pärknale (vasakult), Elmar Vaherile, Eerik Heldnale ja Aivar Alaverele.
Üks skandaalne aastatetagune tööleping sai saatuslikuks mitmele kõrgele riigiametnikule – Priit Pärknale (vasakult), Elmar Vaherile, Eerik Heldnale ja Aivar Alaverele. Foto: Kollaaž/Madis Veltman

Endise kaitsepolitseiametniku Eerik Heldna ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) senise juhi Elmar Vaheri kriminaalmenetlus võinuks sama hästi ka ära jääda. Tagajärgi kahtlemata adunud mehed tundsid kullipilke kuklas juba ammu, kui kapo hoiatussignaali andis.

Teisipäeva hilisõhtul lõppesid esmased menetlustoimingud, mehed jätsid sidevahendid kapole ja pääsesid koju. Filmilikku mahasurumist polnud, vaid nagu ütles ka kahtlustuse saanud PPA juht ise, oli kõik väärikas. Ometi on kahtlustus ennenägematu mastaabiga, sest mehed tõmbasid endaga kaasa veel viis politseiametnikku, nende seas keskkriminaalpolitsei juhi.

«Mu jaoks on see arusaamatu – Vaher võib olla veidi ülbe, aga ta ei ole loll. Ja sa riskid oma karjääri lõpusirgel oma mainega ühe mehe pensioni pärast. Ja kui sulle öeldakse kapost, et ära tee seda, siis sa ikka teed,» arutles üks asjaga kursis olev riigiametnik. Vaher teadiski väga hästi – ta kinnitas Postimehele, et on sel teemal kapoga vaielnud juba kolm aastat.

Miks nii läks? See jääb esialgu mõistatuseks. Vaher võis arvata, et keegi ei keri nii väikese asja pärast tüli üles. Ja kui kerib, siis naerdakse ta välja, kuna Vaheri reputatsioon on laitmatu. Ja selleks ajaks, kui see päriselt suureks teemaks saab, on ta ametist lahkunud.

Heldna ja Vaheri staažinihverduse idee ulatub aga aastatetagusesse aega, kui Heldna kaitsepolitseist lahkus ja pensioni pärast muretsema hakkas.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles