Eesti Näituste ala detailplaneering Tallinnas osutus kobarkäkiks (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Eesti Näituste ala saatus on põhimõtteliselt otsustatud, kuid otsuse vormistamisega tuleb veel tublisti vaeva näha.n
Eesti Näituste ala saatus on põhimõtteliselt otsustatud, kuid otsuse vormistamisega tuleb veel tublisti vaeva näha.n Foto: Madis Veltman

Tallinna linnavolikogu pidi neljapäeval kehtestama detailplaneeringu, mis võimaldaks muuta endise Eesti Näituste ala elamualaks, kuid linnavalitsus võttis eelnõu viimasel hetkel menetlusest tagasi.

«See tähendab, et see eelnõu ei ole enam volikogu menetluses,» vastas volikogu esimees Jevgeni Ossinovski linnavolinike küsimustele. Detailplaneeringule, mis lubanuks Pirita tee ja Maarjaheina tänava kruntidele ehitada kuni 300 korteriga elamud ning puudutab ka naabrust, esitasid sel nädalal protesti kaheksa kodanikeühendust.

Kodanikke esindav advokaadibüroo Sorainen vaidlustas Eesti Näituste kompleksile antud lammutusloa kohtus ning saavutas esialgse õiguskaitse. Murekoht seisneb selles, et naabruses asuvate elamute vee-, kanalisatsiooni ja elektrivarustus käib läbi Eesti Näituste kinnistu. Aga ei planeeringus ega lammutusloas pole sõnagi selle kohta, mis saab naabrite võrguühendustest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles