Topeltmõrvar jalutab vabalt ringi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspertiis ei pidanud vajalikuks topeltmõrvarit sundravile saata.
Ekspertiis ei pidanud vajalikuks topeltmõrvarit sundravile saata. Foto: Ove Maidla/Postimees

Ligi kaks aastat tagasi Ida-Virumaal Ahtmes toimunud julma veretöö toimepanija viibib vabaduses, sest arstid leidsid, et topeltmõrva süüdlane ei andnud endale aru, mida teeb, ning praegu pole ta enam ühiskonnale ohtlik.

Kaks aastat tagasi aprillis vapustas kogu Eestit sõnum julmast tapmisest Ahtme eramurajoonis, kus ühest majast leiti surnukspekstuna 78-aastane Erna ja tema 53-aastane poeg Helmuth, kirjutab Põhjarannik.

Politseil ei tulnud palju pingutada, sest veretöö jälgedele juhatas mõrtsukas ise, kui ta tapatöö hommikul verisena teepervel istus. Juhuslik mööduja kutsus vigastatud, toona 60-aastasele Mihhailile kiirabi ning kohale tulid ka politseinikud, kes peagi samas asuvast eramust kaks laipa leidsid.

Ekspertiis tuvastas, et alkoholi liigtarvitamisest psüühilise tervisekahjustuse saanud mees polnud võimeline tapmise ajal endale aru andma, mida teeb, ehk siis oli süüdimatu.

Seejärel leidis ekspert ka, et samas pole kaks inimest tapnud mees enam ühiskonnale ohtlik, ning Mihhail sai vabaks, ilma et teda ravilegi oleks saadetud.

«Minu praktikas on see üldse esimene selline juhtum,» tunnistas Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles