NÄDALA PERSOON ⟩ Jan Uuspõld: viiekümneselt sisened Dante põrgusse (2)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Tramm number 66 ära tahtis käia Kuul, laulis Jan Uuspõld nooremast peast ansamblis Luxury Filters. Nüüd seisab Uuspõld 50. sünnipäeva künnisel, tramm sõidab oluliselt väiksema numbriga liinil, trammi aknaraamid pole enam tehtud puust ning Uuspõld ise eelistaks trammisõidule pigem pikal rännakul metsa ära eksida ja lasta GPSil end välja juhatada.
Tramm number 66 ära tahtis käia Kuul, laulis Jan Uuspõld nooremast peast ansamblis Luxury Filters. Nüüd seisab Uuspõld 50. sünnipäeva künnisel, tramm sõidab oluliselt väiksema numbriga liinil, trammi aknaraamid pole enam tehtud puust ning Uuspõld ise eelistaks trammisõidule pigem pikal rännakul metsa ära eksida ja lasta GPSil end välja juhatada. Foto: Sander Ilvest

Armastatud näitleja kõneleb lähenevast poolesajandast sünnipäevast, enese armastamisest ja ühest kohtuvaidlusest, mis ähvardab talle maksma minna väga suure summa. «Selline tunne on, et giljotiin on pea kohal, sest on ju selline ütlus, et varem või hiljem tuleb välja kõik, mida sa ei tea,» ütleb Uuspõld, kuid kavatseb pimedusest välja murda.

Ühel viimastest kordadest, mil Jan Uuspõlluga rääkisime, olime mõlemad väga purjus. Võis olla aasta 2007 või 2008, kuid kindlasti oli öö, sest muul kellajal Club Hollywoodi VIP-baari ju ei satuta. Ma ei mäleta vestlusest ühtegi sõna peale selle toimumise fakti. Uuspõllul oli äsja välja tulnud film «Jan Uuspõld läheb Tartusse», mis, nagu olen tagantjärele aru saanud, kujutab endast eestilikku road-movie't ja komöödiat. Ma ei ole seda ikka veel ära vaadanud.

Nüüdseks on Club Hollywoodi VIP-kaart ammu ära kaotatud ja Jan Uuspõld on lõpetanud joomise, siinkirjutaja on aga hakanud sööma küüslauku, et ennetada insulti, infarkti ja teisi ealisi iseärasusi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles