Usin mängimine ja analüüs ei pruugi lotovõiduni viia

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lototron.
Lototron. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eesti Lotos võite vormistava Evi Kitse sõnul pole võimalik öelda, kas lotovõidu toovad kindlad õnnenumbrid või juhuslikult valitud kombinatsioon.

«Lotovõit on õnne asi,» kinnitas Eesti Loto nõunik Evi Kits. Tema sõnul pole võimalik öelda, et suurem šanss võita on neil, kes mängivad mingi kindla numbrikombinatsiooniga. «Meil oli üks inimene, kes polnud elu sees lotot mänginud, aga läks ajalehte ostma ja nägi, kuidas tema ees seisev inimene ostis lotopileti, ning palus endale ka sama pilet müüa,» rääkis Kits. See juhuslikult ostetud pilet võitis üle 100 000 krooni.

Eesti Loto turundusjuhile Kristi Liigusele aga meenus Viking Loto võitu vormistama tulnud abielupaar, kus mees mängis iga nädal. «Mehel olid kaasas Exceli tabeleid, ta oli teinud statistikat, millised numbrid võidavad, ja siis läks naine ja ostis ühe pileti ning võitis sellega kaks miljonit krooni,» meenutas Liigus.

Kitse sõnul mõnel inimesel lihtsalt veab rohkem kui teistel ja nii mõnigi lotomängija on võitu vormistades tunnistanud, et varem on ta tarbimismänguga võitnud juba teleri ja reisi. Aga on ka neid inimesi, kel on Eesti Loto majja mitu korda asja. «Aastaid tagasi oli üks Keno mängija, 30ndates aastates mees, kes käis poole aasta jooksul kuus korda võitu vormistamas. Ma vaatasin, et jälle tema, et hakka või tänaval tere ütlema,» sõnas Kits ja lisas, et viimasel ajal pole ta seda meest enam kohanud. «Kas ei mängi ta enam või pööras õnn talle selja,» arvas naine.

Seni pole veel olnud juhust, et suur lotovõit oleks läinud ühele ja samale inimesele. Küll on olnud nii, et varem suure võidu saanu on hiljem väiksema summa võitnud ja vastupidi.

«Meil oli kunagi ammu juhus, kus kevadel võitis Tartus elav noorpaar üle miljoni krooni ja sügisel võitsid üle 100 000 krooni,» meenutas Kits. Naise sõnul maksti sel ajal suuri lotovõite välja osade kaupa. «Kui uue võidu said, siis tunnistas pere, et said vahetult enne seda eelmise lotovõidu viimase osa kätte ja mõtlesid siis, kuidas edasi elada, kui lotost enam raha ei tule.»

Lotomängijate tüübid

Lotovõite vormistades on Kits märganud, et Bingo Loto mängijad on pigem vanemad inimesed, Viking Loto on rohkem noorte ja meeste mäng. «Keno Lotot mängivad teadjamad mehed, kel on omad süsteemid, kes jälgivad neid numbreid,» rääkis Kits. Aastate eest oli Keno Loto mängijatel suisa oma seltskond, kes kogunes lotofirma toona Raekoja platsil asunud esinduspoodi, et infot ja kogemusi jagada. «Oli ka lugu, kus üks mees võttis Raplamaal Urge tanklas hääletaja peale ainult sellepärast, et jutu käigus tuli välja, et tegemist on samuti Keno mängijaga,» sõnas Kits.

Kits tunnistas, et mängib ka ise juba aastaid Viking Lotot, kuid seni pole suur võit temani jõudnud. «Mul on see viga, et hakkasin rumala peaga mängima kindlate numbritega ja nüüd on see oht, et kui vahele jätan, siis äkki just sel korral tuleb võit,» tunnistas ta. Mitmed lotovõitjad on rääkinud, et kindlate numbritega mängides võidavad need numbrid just siis, kui unustasid õigel ajal pileti ostmata. Just seetõttu ostabki Kits ise viie nädala pileti. Siiani on võidud jäänud paari ja kaheksa euro piiresse ning Kitse sõnul on ta siiani miinustes. «Plussi ei jõua enne suurt võitu,» möönis naine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles