Üks portfellita minister palkab, teine koondab

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuministri büroo kodulehekülje fragment.
Rahvastikuministri büroo kodulehekülje fragment. Foto: rahvastikuminister.ee

Eesti valitsuse kahest portfellita ministrist üks ehk regionaalminister koondas selle aasta alguseks mõned oma alluvad, rahvastikuministribüroo otsib aga uut sekretäri.


Rahvastikuminister Urve Palo büroo otsib endale uut sekretäri ning praegu tegeletakse enam kui 200 kandidaadi seast sobiva töötaja väljavalimisega, rääkis ministri büroo juhataja Keit Fomotškin Postimees.ee'le.

Tema sõnul ei ole tegu töötajaskonna laiendamisega, vaid tegu on tavapärase asendamisega, kuna üks töötaja lahkus ametist.

«Rahvastikuministribürool ei ole kavas oma koosseise kärpida, sest me oleme selle nii komplekteerinud, et see on viimase piiri peal,» ütles Fomotškin. «See tähendab, et kõigil on piisavalt tööd ja kellelgi pole liiga palju vaba aega,» lisas ta.

Büroojuhi kinnitusel on praegu tööl oleva referendi töökoormus nii suur, et tema kõrvale on vaja sekretäri ning tema sõnul oli ka eelmise rahvastikuministri ajal palgal kaks selle töö tegijat.

Kuna koos valitsuse vahetusega lahkusid ametist ka kõik eelmise rahvastikuministri büroo töötajad, siis tuli pressinõunik Olga Šlõki sõnul minister Palol alustada oma büroo komplekteerimist sisuliselt nullist ning leida uued nõunikud.

«2009 algul on ministri büroos täidetud kõik vajalikud ametikohad ja kokku on büroos 12 töötajat,» teatas pressinõunik Postimees.ee'le eelmisel reedel. (Büroo kodulehekülje andmetel on tööl 13 inimest.)

Tema sõnul asusid 2007. aastal tööle perepoliitika nõunik, rahvuskaaslastepoliitika nõunik, pressinõunik, ministri büroo juhataja ja integratsiooninõunikud.

Ülejäänud spetsialistid, näiteks ministri esindaja Ida-Virumaal, rahvastikunõunik lisandusid eelmisel aastal, viimastena asusid ametisse rahvastikunõunik Lee Maripuu, integratsiooninõunik Artjom Tepljuk ja Ida- Virumaa nõunik Kaja Toikka.

Šlõki kinnitusel on Urve Palol vaid üks poliitiline nõunik, kõik ülejäänud on valdkondlikud asjatundjad.

Pressinõuniku sõnul töötab praeguses rahvastikuministri büroos vaid 2 inimest enam kui varasemal ministril.

«Seda seetõttu, et praegu tegeletakse büroos erinevate ministeeriumide poolt välja töötatud seaduseelnõude analüüsimisega, et anda ennetav hinnang, milline on nende võimalik mõju demograafilistele arengutele Eestis ning vastutatakse rahvuskaaslaste (eestlased välismaal) programmi väljatöötamise ja rakendamise eest,» selgitas Šlõk.

Ta lisas, et nende ülesannete täitmiseks võetigi tööle kaks uut asjatundjat - rahvastikuteadlane Mare Ainsaar ja väliseesti keskorganisatsioone ühendava Ülemaailmse Eesti Kesknõukogu (ÜEKN) esindaja Eestis Aho Rebas.

Regionaalvaldkonnas töötajate arv vähenes

Teisel portfellita ministril ehk regionaalministril Siim-Valmar Kiisleril oma büroo puudub, selgitas siseministeeriumi pressiesindaja Anna-Maarja Olei Postimees.ee'le.

Regionaalminister juhib üht siseministeeriumi valdkonda ning talle alluvad ministeeriumis kohaliku omavalitsuse ja regionaalhalduse osakond, planeeringute osakond, rahvastiku toimingute osakond, regionaalarengu osakond ja usuasjade osakond.

Kokku töötab neis osakondades 57 inimest, lisaks on ministril kolm poliitilist nõuniku. «Siseministeeriumi regionaalvaldkonnast on selle aasta alguseks koondatud 8 protsenti ametikohtadest ja 4 inimest,» kinnitas Olei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles