Uus valitsus on presidendile esitletud ja ametlikult ametis

Postimees
Copy
President Alar Karis nimetas ametisse Kaja Kallase uue valitsuse 
President Alar Karis nimetas ametisse Kaja Kallase uue valitsuse Foto: Tairo Lutter

Pärast ligi nädalast ootamist sai peaminister Kaja Kallas (RE) esitleda uusi ministreid president Alar Karisele. President ei lasknud neid aga niisama lihtsalt riigikokku ametivandeid andma.

«Opositsioon tuletab teile pidevalt meelde, et on ka teistsuguseid arvamusi. See on igati normaalne ja demokraatlik. Piinlikuks muutub see siis, kui mängulust ja sõnatorked kasvavad parlamendi töö blokeerimiseks ja ebaviisakuste kaskaadiks. Ent juba on näha, et võimuliidu ja vastasrinna suhted saavad olema üsna karused,» lisas Karis. Veel rõhutas riigipea, et valitsus peab oma otsuseid põhjendama.

President Karis sõnas, et tema kui teadmiste usku inimene ei saa jätta ütlemata, et valikute tegemisel peab arutlema ka mõjuanalüüsi üle. «Ilma mõjuanalüüsita pole minu arvates võimalik põhjendada ei näiteks majutusasutuste käibemaksu tõstmist, omavalitsuste rahastusmudeli muutmist, automaksu detaile ega paljutki muud, mida uus valitsuskoalitsioon on lubanud juba lähikuudel või ka lähiaastatel seadustesse kirjutada,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles