SÕLMKÜSIMUS KUIDAS annetada nii, et vastu pükse ei saaks? (1)

Betty Ester-Väljaots
Copy
Kuigi heategevusorganisatsioonid on kriisikolletes konkurendid, jõuab abi kõige tõhusamalt kannatajateni, kui ollakse valmis koostööks. Pildil Slava Ukraini Lootuse abipakkide jagamine Orikhivis novembris 2022. 
Kuigi heategevusorganisatsioonid on kriisikolletes konkurendid, jõuab abi kõige tõhusamalt kannatajateni, kui ollakse valmis koostööks. Pildil Slava Ukraini Lootuse abipakkide jagamine Orikhivis novembris 2022. Foto: Slava Ukraini

Slava Ukraini kohale kerkinud kahtlused raha võimalikust väärkasutusest on heitnud varju tervele heategevusvaldkonnale. Kuidas taastada usk annetamisse ning kuidas annetada nii, et nahka üle kõrvade ei tõmmataks?

Kohe pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse 24. veebruaril 2022 leidus mitmesuguseid nupumehi, kes asusid kriisi enda tarbeks ära kasutama. Suurem pettustelaine toimus üle maailma veebis, kus loodi arvukaid «abistamiseks» mõeldud libakontosid.

Inglismaal Surrey ülikooli doktorant Jack Whittaker kirjeldas 2022. aasta mais BBC-le antud intervjuus veebipetturite töömeetodeid: «Neil on lihtsalt telekas lahti ja nad otsivad järgmist suurt asja, mille külge ennast haakida ja Ukraina kriis oli selleks ideaalne võimalus.» Eksperdi sõnul on säärast tegevust saatnud arvestatav edu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles