Roheliste juhivalimistel kogus enim hääli Evelyn Sepp (6)

Postimees
Copy
Evelyn Sepp.
Evelyn Sepp. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eestimaa Roheliste uue juhi valimistel kogus enim hääli endine riigikogu liige, ettevõtja Evelyn Sepp, vahendab rahvusringhääling.

Evelyn Sepp sai hääletusel 27, Mihkel Kangur 25 ja Marko Kaasik 12 häält. Kuna roheliste põhikiri nõuab, et erakonnal on kaks juhti, on tänasest roheliste uued juhid Sepp ja Kangur.

Kuni 2014. aastani Keskerakonda kuulunud Sepp on olnud riigikogu liige IX, X ja XI riigikogu koosseisus. Viimastel valimistel roheliste ridades kandideerides sai ta 130 häält.

Mihkel Kangur on ökoloog, töötades Tallinna Ülikoolis jätkusuutliku arengu dotsendina ja ökoloogia vanemteadurina. Ta on varasemalt olnud üks Eesti Elurikkuse Erakonna eestvedajaid ning 2019. aasta parlamendivalimiste eel oli ka erakonna peaministrikandidaat.

Roheliste erakonna senine juhatus otsustas märtsi lõpus täies koosseisus tagasi astuda, sest erakonna toetus valimistel oli kõigest üks protsent. Rohelised said äsja lõppenud riigikogu valimistel üle Eesti kokku 5886 häält ehk vähem kui näiteks Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ja Parempoolsed. Mullu valis erakond juhtideks Johanna Maria Tõugu ja Marko Kaasiku.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles