Zelenskõi ja Trudeau arutasid pikaajalist kaitsekoostööd

Copy
Ukraina peaminister Denõss Šmõhal ja Kanada peaminister Justin Trudeau aprilli keskel Torontos.
Ukraina peaminister Denõss Šmõhal ja Kanada peaminister Justin Trudeau aprilli keskel Torontos. Foto: CARLOS OSORIO/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja Kanada peaminister Justin Trudeau arutasid esmaspäeval pikaajalist kaitsekoostööd, teatasid mõlemad riigijuhid.

«Niikaua, kui seda on vaja. Nii kaua me toetame Ukrainat,» kinnitas Trudeau sotsiaalmeedias pärast telefonikõnet Zelenskõiga.

«Teil on minu sõna. Kanada jätkab rahalise-, sõjalise- ja humanitaarabiga,» sõnas Trudeau Ukraina liidrile.

Zelenskõi kinnitas samuti suhtlusvõrgustikus Twitter, et arutas Kanada peaministriga pikaajalise kaitsekoostöö programmi.

Eelmisel kuul saatis Kanada Ukrainasse kaheksa tanki Leopard 2, et aidata sõjast räsitud riigil tõrjuda Venemaa sissetungi. Saksamaal valmistatud tankid on Kanada sõjaväe nii-öelda selgrooks ja ühed tehniliselt arenenumatest maailmas.

Kanada on ühtlasi pikendanud oma missiooni Ukraina lahinguinseneride koolitamiseks oktoobrini ja abistab ka meditsiinitöötajate koolituses.

Ottawa on viimase aasta jooksul andnud Ukrainale sõjalist abi rohkem kui miljardi Kanada dollari ulatuses, mille seas soomukid, raketid, haubitsad, laskemoon ja tankid Leopard 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles