GALERII ⟩ Narva andis Ivangorodi propagandaüritusele vastulöögi (4)

BNS
Copy

9. maiks, mil Venemaa tähistab võidupüha, seati Ivangorodi üles Narvale suunatud suur ekraan, millelt näeb idanaabri pidustuste ülekannet. Narva linnusele pandi aga naaberlinnale vastuseks suur plakat, millel kirjas «Sõjakurjategija Putin».

Narva linnapea Katri Raik märkis, et Ivangorodi lava ehitus tekitas juba mõni päev tagasi kõmu ning kindlasti on Narvas inimesi, kes juba uudishimust sooviksid näha, mis seal toimuma hakkab. «See pakub meile kõigile huvi, et mida seal lõpuks näidatakse,» rääkis Raik Postimehele.

Ta lisas, et sotsiaalmeedias visatakse nalja selle üle, mida peaks Narva linnusest neile vastu näitama. «Noh, selge see, et lollusele ei saa lollusega vastata,» muigas linnapea.

Olukord meenutab tema sõnul Põhja-Koread, kus piiril röögitakse Lõuna-Korea poole mikrofoni, et kui hea elu neil on ning tulgu kõik üle – paraku kuulevad seda agiteerimist ainult Lõuna-Korea sõdurid. «Ka meil on piir piiri vastas. Narva jõgi ongi kahe maailma, lääne ja ida piir. Selline koht on näitelavana väga põnev,» nentis Raik.

Lava ehitati pea terve nädal ja enne seda puhastati piirkond võsast.

«Asukoht on otse Narva linnuse vastas. See koht oli 70ndatel väga populaarne tantsuplats, kus kõik narvakad käisid nädalavahetusel tantsimas. Seal on paljud Narva abielupaarid tuttavaks saanud,» rääkis Raik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles