Muuseumiööl näidatakse Nõmme muuseumis filmi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Nõmme muuseum.
Nõmme muuseum. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Muuseumiöö raames on avatud ka Nõmme muusemi uksed, kus lisaks püsiekspositsioonile näidatakse külastajatele kahel seansil filmi «Nõmme».

Kõigil huvilistel on võimalik vaadata Ike Volkovi ja Virve Koppeli 1988. aasta filmi «Nõmme», kus vana nõmmelane arutleb linnapoisiga kohaliku elulaadi, kodutunde ja peremeheks olemise üle. Seansid toimuvad muuseumiöö raames kaks korda kell 18.30 ning 20.30.

Ajaloolise Nõmme raudteejaama ühes tiivas asuva Nõmme muuseumi püsiekspositsioon näitab Nõmme kui iseseisva linna arengulugu aastatel 1926-1940 ja ka varasemaid aastaid alates Nõmme rajamisest Nikolai von Glehni poolt 19. sajandi lõpus. Eksponaadid on kogutud Nõmme elanikelt, lisa on saadud ka Tallinna linnamuuseumist, kus hoiti osa omaaegse Nõmme muuseumi kogudest. Muuseumi digitaliseeritud ekspositsiooni leiab aadresslilt www.nommemuuseum.ee.

Muuseumiööl, 20. mail on Nõmme muuseum avatud kell 18-23. Sissepääs on 1 euro ning pilet kehtib kogu õhtu vältel. Nõmme muuseum asub aadressil Jaama 18.

Samal õhtul on Nõmme linnaosas võimalik külastada ka Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse muuseumi (Väikese Illimari 12), kus lisaks püsiekspositsioonile saab kuulata kirjandusteemalist ettekannet, õppida end kerge vaevaga vormis hoidma, osaleda muuseumiekskursioonil ning testida muuseumi uut nutimängu. Rohkem infot leiab aadressilt www.utkk.ee/sundmused/muuseumioo-kirjanduskeskuse-muuseumis/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles