Pirita rannahooaeg algab 1. juunil

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Rannamelu Pirital.
Rannamelu Pirital. Foto: Konstantin Sednev

Pirita rannahooaeg avatakse neljapäeval, 1. juunil, kui rannas heisatakse keskkonna puhtust tähistav sinilipp.

Lipuheiskamiseks kogunetakse 1. juunil kell 16 Pirita rannavalve hoone juures. Külastajad saavad nautida tasuta jäätist, mida pakub Balbiino.

«Võime uhkusega öelda, et Pirita rand on üks kahest Tallinna parimast rannast, kuna täidame nii sinilipu kvaliteedimärgi tingimusi kui ka oleme tunnustatud invarannana Eesti Turvaettevõtete Liidu poolt tiitliga Aasta Tegu 2022,» ütles Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Sinilipp on rahvusvaheliselt tunnustatud kvaliteedimärk, mis antakse supelrandadele, kus on kvaliteetne vesi, puhas ja hooldatud liivarand, turvaline keskkond ning võimalus kasutada puhast joogivett. Ranna kvaliteedimärk antakse üheks hooajaks ning selle täitmist kontrollitakse hooaja jooksul. Sinilipu märgi saamiseks peab rand vastama 33 kriteeriumile neljas kategoorias: veekvaliteet, turvalisus ja teenused, keskkonnaharidus ja -teave ning keskkonnajuhtimine.

Peale selle on Pirita ja Pikakari rannad pärjatud Eesti Turvaettevõtete Liidu (ETEL) poolt turvaturu aasta parima tiitliga, kuna need on Eesti esimesed invarannad, kus liikumisraskustega inimesed saavad vette minna spetsiaalse ratastooliga. Mõlemas rannas on kolm ujukitega ratastooli, nõuetekohased riietuskabiinid, terrass koos varjualusega ning konteinerid inventari hoiustamiseks. Vette minekuks on rajatud pea mereni ulatuv kaldtee. Kliente abistab vastava väljaõppe saanud töötaja, kes aitab ujujal vette minekuks turvaliselt ette valmistada. Ohutuse tagamiseks tohib vette minna vaid koos isikliku saatjaga. Ligipääsetava ranna teenus on avatud kogu ametliku rannahooaja vältel 1. juunist kuni 31. augustini igapäevaselt kell 12-18 ning see on külastajatele tasuta. Nädalavahetustel soovitatakse ujuma minemiseks ujumisratastooli eelnevalt broneerida, helistades telefonil 5666 2455. Info on leitav ka koha peal ja Tallinna ligipääsetavuse infosüsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles