New Yorgis arreteeriti kümneid Occupy-liikumise aktiviste

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politseinikud ja Zuccotti pargis arreteeritud Occupy-liikumise aktivistid.
New Yorgi politseinikud ja Zuccotti pargis arreteeritud Occupy-liikumise aktivistid. Foto: SCANPIX

New Yorgi politsei arreteeris eile õhtul Occupy Wall Streeti sünnipaigas Zuccotti pargis liikumise kuue kuu tähtpäevaks korraldatud meeleavaldusel kümneid protestijaid.

Demonstratsioonipäev Manhattanil tipnes meeleavaldajate laialiajamisega Zuccotti pargis natuke enne südaööd. Ametlikku teadaannet õhtul arreteeritute arvust pole esitatud, kuid kümned inimesed pandi käeraudu ning viidi pargist minema, vahendas Reuters.

Varem päeval vahistati politsei sõnul 15 inimest, kusjuures kolm politseinikku sai vigastada.

Pärast pärastlõunaseid marsse läbi New Yorgi ärirajooni kogunesid meeleavaldajad õhtul uuesti Zuccotti parki ning kella 23ks oli neid seal kokku umbes 300.

«See on meie kevadine pealetung,» ütles Michael Premo, liikumise 30-aastane kõnemees. «Inimesed arvavad, et Occupy-liikumine on kadunud. On oluline näidata, et oleme tagasi.»

Araabia kevade sündmustest innustatuna võtsid Wall Streeti protestijad mullu sügisel sihikule Ühendriikide rahanduspoliitika, süüdistades seda rikaste ja vaeste – 1 protsendi ja 99 protsendi – sissetulekutes laiutava lõhe tekitamises. 17. septembril panid meeleavaldajad Zuccotti pargis laagri püsti ning vallandasid protestilaine üle kogu Ühendriikide.

Eile õhtul piiras mitukümmend politseinikku pargi sisse ning hoidis rahvamassil silma peal. Ühe uurija sõnul oli plaanis reageerida alles siis, kui aktivistid laagripaika püsti hakkavad panema.

Meeleavaldaja Cari Macheti sõnul hakkaski osa protestijaid veidi pärast kella 23.30 pargi keskosas telke püsti panema ning seejärel saabus politsei. «Nad tulid parki ja ajasid meeleavalduse laiali,» rääkis Machet. «Nad ütlesid meile, et peame lahkuma, kuna park on suletud.»

Kui sadakond politseinikku sisenes parki, istusid kümned protestijad maha ning keeldusid lahkumast. Seejärel viidi nad plastkäeraudades pargist minema ning pandi politsei bussidesse ja kaubikutesse.

Park tehti puhtaks 20 minutiga ning südaööks polnud selle piiridesse jäänud ühtegi meeleavaldajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles