Zelenskõi kinnitusel teavad ukrainlased, millega okupantidele vastata

BNS
Copy
Ukraina poolel sõdivad venelastest vabatahtlikud.
Ukraina poolel sõdivad venelastest vabatahtlikud. Foto: SERGEY BOBOK/SCANPIX

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tutvus kolmapäeval kõrgeima ülemjuhataja peakorteri koosolekul aruannetega Venemaa erinevatest võimalustest Ukraina vastu, edastas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Riigipea rõhutas, et Ukraina teab, kuidas reageerida ja millega okupantidele vastata.

President rääkis oma videopöördumises, et pidas kolmapäeval pärast kõiki olulisi visiite, kohtumisi ja kaitseotsuseid ülemjuhataja peakorteri koosoleku. «Kuulsin täna peakorteris väeülemate, ülemjuhataja ja luure peadirektoraadi juhi teateid rindel valitsevast olukorrast, meie vastuseisust okupandile ja Venemaa võimalustest, mida kasutada meie vastu. Me teame, kuidas vastata,» sõnas riigipea.

Zelenskõi tõi peateemana välja raketi- ja drooniohu pideva terrori.

«Nüüd hakkab Venemaa üha enam kasutama niinimetatud kombineeritud lööke ehk erinevat tüüpi rakette ja erinevat tüüpi droone. Tänu meie õhuväele, kõigile meie taevakaitsjatele ja luurele paraneb meie kaitse õnneks kiiremini, kui Venemaal on aega oma terroritaktikas muudatusi teha,» ütles president.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) liikmesriigid mõistsid kolmapäeval Genfis ülekaalukalt hukka Venemaa kallaletungi Ukrainale ja rünnakud tema tervishoiurajatistele ning nõudis Venemaalt kõigi Ukraina haiglate ründamise kohest lõpetamist.

Liikmesmaad hääletasid resolutsiooni poolt, millega mõisteti jõuliselt hukka Vene Föderatsiooni jätkuv agressioon Ukraina vastu, sealhulgas rünnakud tervishoiurajatistele ning laialdased rünnakud tsiviilelanikele ja kriitilisele tsiviiltaristule.

Resolutsioon võeti vastu 80 poolthäälega, üheksa riiki hääletas vastu ja 52 jäi erapooletuks.

Lisaks Venemaale andsid vastuhääle Hiina, Põhja-Korea, Süüria, Valgevene, Kuuba ja Alžeeria.

Resolutsiooni toetasid kõik 27 Euroopa Liidu riiki, välja arvatud Ungari, kes puudus hääletuselt.

Tekst väljendas ühtlasi tõsist muret jätkuva tervishoiukriisi pärast Ukrainas, aga ka põgenikke vastu võtvates ja võõrustavates riikides, mille on põhjustanud Venemaa agressioon Ukraina vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles