Ajakirjanikud on tuvastanud 24 005 Ukraina sõjas hukkunud Vene sõdurit

BNS
Copy
Ukraina suurtükiväelased Avdijivka ümbruses.
Ukraina suurtükiväelased Avdijivka ümbruses. Foto: Stringer/Scanpix

Ajakirjanikel on õnnestunud tuvastada 24 005 Ukraina sõjas surma saanud Vene sõduri nimed, teatas laupäeval ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Brittide rahvusringhääling BBC ja Vene internetiväljaanne Mediazona koos oma vabatahtlike meeskonnaga on viimase kahe nädala jooksul saanud teada veel 1361 hukkunu nimed.

Kolmandik kõigist kaotustest langeb nende arvele, kes ei olnud enne sissetungi sõjaväega seotud ehk vabatahtlikud, mobiliseeritud, vangid ja Vene erasõjafirma Wagneri võitlejad.

«Räägime ainult avatud allikatest leitavatest ja kontrollitavatest andmetest – reaalne kaotuste arv on muidugi suurem,» märkisid ajakirjanikud.

Viimaste kuude suurim hukkunute arv on süüdimõistetutest koostatud rühmades. Praeguseks on teada 4315 hukkunud vangi nimed.

Paljudest hukkunutest saadakse teada alles siis, kui kohalikud elanikud avastavad järjekordse kalmistu, kus on kümneid haudu, mis on tähistatud Vene erasõjafirma Wagneri ristide ja pärgadega.

Kinnitatud hukkunute arvu poolest juhivad jätkuvalt Sverdlovski oblast ja Krasnodari krai territoorium.

«Venemaa kaotab ühtlasi jätkuvalt kõrgelt kvalifitseeritud personali rindel, kelle seas ohvitsere. Kokku on pealetungi algusest peale teada 2063 ohvitseri hukkumisest,» seisis kogutud materjalis.

Mediazona on sõltumatu internetiväljaanne, mis kirjutab muu kohtuasjadest ja vangide õiguste rikkumisest. Väljaande asutasid 2014. aastal Pussy Rioti liikmed Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles