Prantsusmaa nimetas Dnipro ründamist sõjakuriteoks

BNS
Copy
Dnipros pärast rünnakut.
Dnipros pärast rünnakut. Foto: Mykola Miakshykov/Scanpix

Prantsusmaa teatas, et mõistab kõige karmimalt hukka Venemaa raketi- ja droonirünnakud, mis olid reedel taas suunatud peamiselt pealinnale Kiievile ning Harkivi ja Dnipropetrovski oblastitele, vahendas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Prantsuse välisministeeriumi pressiteenistus märkis oma avalduses, et rünnakud korraldati taas tahtlikult tsiviilobjektide vastu, mille seas Dnipro haigla, mis on rahvusvahelise humanitaarõiguse räige rikkumine.

«Nagu välisminister Catherine Colonna on korduvalt märkinud, siis kujutavad need vastuvõetamatud tegevused endast sõjakuritegusid ega saa jääda karistamata. Prantsusmaa jätkab Ukraina kohtute ja Rahvusvahelise Kriminaalkohtu toetamist võitluses, et selliste kuritegude eest vastutavad isikud toodaks õigusemõistmise ette,» seisis avalduses.

Välisministeerium kinnitas ühtlasi, et Prantsusmaa jätkab Ukraina abistamist võitluses sissetungijate vastu nii kaua kui vaja.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles reedel, et raketirünnaku Dnipro haiglale ja veterinaarkliinikule korraldasid täiesti haiged olendid, vahendas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Riigipea ütles seda oma igaõhtuses pöördumises ukrainlastele.

«Kogu päeva jooksul olen saanud teateid olukorrast Dnipros ja järjekordse rünnaku tagajärgede likvideerimisest. See on selge julmus. Vene rakett haigla ja veterinaarkliiniku pihta. Täiesti haiged olendid,» rääkis Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles