Pruunsild ja Keres plaanivad kapo ametnike vastu kaebuse esitada (9)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Vandeadvokaat Paul Keres
Vandeadvokaat Paul Keres Foto: Sander Ilvest

Korruptsioonikahtlustuse saanud suurettevõtja Parvel Pruunsilla advokaadi Paul Kerese sõnul pole tema kogemuses enne ette tulnud, et kliendil ei lasta kaitsjaga privaatselt suhelda. Toimunut teisel pool telefonitoru lindistanud Kerese sõnul plaanivad nad Pruunsillaga menetlusnormide rikkumise alusel kaebuse esitada. 

«Ma olin sellest kahtlustuse sisust täpselt sama hämmingus kui Parvel Pruunsild ise,» lausus vandeadvokaat Keres, lisades, et kohtueelse menetluse kommenteerimine on väga ohtlik, mistõttu ta ei saa välja tuua midagi uut, mida Pruunsild oma avalduses juba ei öelnud. 

Pruunsild läkitas kolmapäeva hommikul meediale pressiteate, kus kirjeldas tema kodus toimunud läbiotsimist. Muu hulgas teatas ta, et kaitsepolitsei ametnikud ei lubanud tal esialgu advokaadiga suhelda, kui nad ei tee seda just valjuhääldil. 

«Ma ei saa öelda, mida konkreetselt öeldi, aga ega seda põhjendada pole võimalik,» kommenteeris Keres. «Minu jaoks oli see nõnda märkimisväärne, et ma asusin seda mitmepoolset vestlust lindistama. Lindistus on tõend vestluse ja selle sisu toimumise kohta ja ma arvan, et me esitame kaebuse menetlusnormide rikkumise alusel,» sõnas Keres.

Selleni, et Pruunsild Keresega lõpuks omavahel rääkida saaks, kulus Kerese sõnul aega. 

«Õigus ilma täiendavate segavate teguriteta privaatselt advokaadiga suhelda kinnipidamise hetkel on põhimõtteline ja elementaarne kaitseõiguse komponent,» rõhutas Keres ning lisas, et kõik advokaadile usaldatud andmed on konfidentsiaalsed ja see on seadusest tulenev põhimõte. «Asendada seda sellise vestlusega, kus kliendi telefon on valjuhääldil ja selle vestluse kõrval seisavad kaitsepolitsei ametnikud, ei jõua minu arvates mitte mingitki moodi selleni, mis Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste konventsioonis ning Eesti kriminaalseadustikus ette on nähtud,» rääkis Keres.

Teisipäeval esitasid kaitsepolitsei ametnikud Tartu abilinnapeale Priit Humalale ja temaga seotud 53-aastasele ettevõtjale Parvel Pruunsillale kahtlustuse korruptsioonikuriteos. Abilinnapeale esitati kahtlustus toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses, temaga majanduslikult seotud ettevõtjat Pruunsilda kahtlustatakse toimingupiirangu rikkumisele kaasaaitamises.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles