Pevkur: Nursipalu hüvitised saavad olema turuväärtusest kordi suuremad (1)

Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur
Kaitseminister Hanno Pevkur Foto: Tairo Lutter

Kaitseminister Hanno Pevkur ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et riik suunab Nursipalu harjutusväljaku arendusega seoses järgmise nelja-viie aasta jooksul Võrumaale riigihangete kaudu ligi 200 miljonit eurot.

«Tõsi on see, et seal tulevad riigihanked. Osa riigihankeid võidetakse võib-olla ka mitte Võrumaa ettevõtete poolt, aga kindlasti Võrumaale jääb suur osa sellest rahast. Ma ei näe võimalust, et kohalikud ettevõtted jäävad seal lepingutest ilma. Ükskõik, on need pinnatööd, on need kruus, on see elektritööd, mis iganes. Kindlasti seal kohalikud ettevõtted saavad tööd,» usub Pevkur.

Nursipalu arendus ise läheb maksma 80–100 miljonit eurot, millest 40–50 miljonit eurot kulub ministri jutu järgi ligi 200 maaüksuse väljaostmiseks.

«Nähes esimesi hindamisakte, ma julgen küll väita, et need pakkumised saavad olema äärmiselt väärikad ja kindlasti kordades, isegi kümnetes kordades suuremad kui turuväärtus,» lisas Pevkur Nursipalu piirkonna maaomanikele tehtavatest hüvitispakkumistest rääkides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles