Tsahkna: see sõjakuritegu toob nii Ukrainale kui ka laiemalt kaasa ökotsiidi

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Välisminister Margus Tsahkna Ovrutši lasteaia avamisel
Välisminister Margus Tsahkna Ovrutši lasteaia avamisel Foto: Olga Sošenko

Ukraina sõjavägi teatas täna hommikul, et Vene väed lasid õhku Kahhovka hüdroelektrijaama tammi. Eesti välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) kinnitas, et Eesti mõistab hukka Nova Kahhovka tammi hävitamise Venemaa okupantide poolt Ukrainas.

«Eesti mõistab hukka Nova Kahhovka tammi hävitamise Venemaa okupantide poolt Ukrainas. See sõjakuritegu toob nii Ukrainale kui ka laiemalt kaasa ökotsiidi, tohutu majandusliku kahju ja tuhandete inimeste ümberasumise ning suurendab riske Zaporižžja tuumaelektrijaamas,» rõhutas Tsahkna.

«Eesti koos samameelsete riikidega töötab selle nimel, et kõik sõjakuritegude toimepanijad toodaks kohtu ette ning uus sanktsioonipakett jõustatakse viivitamatult. Venemaa peab viivitamatult viima välja oma väed kogu Ukraina territooriumilt ja kandma vastutust oma kuritegude eest,» toonitas ta. 

Tamm on Dnepri jõel ning selle taga on tohutu veehulk. Tamm on 30 meetrit kõrge ja sadu meetreid lai. See ehitati 1956. aastal Kahhovka hüdroelektrijaama osana. Veehoidlast pärit vesi varustab nii Krimmi poolsaart lõunas, mille Venemaa annekteeris ebaseaduslikult, kui ka põhjas asuvat Euroopa suurimat, Zaporižžja tuumajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles