Lugu nagu halvas krimipõnevikus: võlgadeta ettevõtja langes kohtutäituri kiusu alla (8)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Ettevõtja Pirko Palu seisab Suur-Veski 20 maja ees. Tema tüli kohtutäitur Rannar Liitmaaga sai alguse just selle Pärnu jõeäärse kvartali korteriühistust, kus üks Palu firmadest pakkus haldusteenust.
Ettevõtja Pirko Palu seisab Suur-Veski 20 maja ees. Tema tüli kohtutäitur Rannar Liitmaaga sai alguse just selle Pärnu jõeäärse kvartali korteriühistust, kus üks Palu firmadest pakkus haldusteenust. Foto: Mailiis Ollino

Mitte ainult võlglane, vaid ka võlgadeta ettevõtja võib langeda kohtutäituri haardesse, ent sealt välja vingerdada pole lihtne, kui võimuesindaja žongleerib paragrahvidega nagu tsirkuseartist kurikatega. Järelevalve on seejuures hambutu.

Avalik võim peaks teenima rahvast ausalt ja erapooletult, kulutamata selleks liigselt maksumaksja raha või ametnike aega, leiab Pärnu ettevõtja Pirko Palu, kes on enda sõnul sattunud riigi käepikenduse ebaterve huvi objektiks. «Ma ei ole võlglane, kuid kogen juba poolteist aastat rämedat tööalast kiusu pärast seda, kui hakkasin kohtutäitur Rannar Liitmaa suguvõsa kinnisvaraäri segama. Liitmaa on proovinud mind seetõttu karistada väljamõeldud kuriteoteadetega, avaldused politseisse-prokuratuuri, kaebus maksu- ja tolliametisse, oleme käinud kohtus, osa vaidlusi on praegugi pooleli,» loetleb ta kohtutäituri tööriistu.

Palu ja Liitmaa tutvusid üle kümne aasta tagasi. Varem suheldi perekonniti, käidi ühistel üritustel kuni saatusliku tülini. «Olen otsekohene ja mitteaumehelikku käitumist ei kannata, aga just see Liitmaale ei meeldi,» väidab ettevõtja.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles