Päästeamet kaardistab, millist tehnikat Ukrainasse üleujutuspiirkonda saata (1)

Lomely Mäe
, ajakirjanik
Copy
Päästeamet. Pilt on illustreeriv
Päästeamet. Pilt on illustreeriv Foto: Madis Veltman / Postimees Grupp

Ukraina ei soovinud Kahhovka tammi hävinemisega tekkinud üleujutuste tõttu inimabi, vaid pöörduti avalikkuse poole sooviga saada tehnikaabi.

Hetkeseisuga kaardistab päästeamet, kas neil on tehnikat, mida Ukrainas avalikkuse kaudu sooviti. «Ukraina ei soovinud inimabi, vaid pöörduti avalikkuse poole sooviga saada erinevat tehnikat,» ütles päästeameti pressiesindaja.

Päästeameti hinnangul on tegemist küllaltki spetsiifilise tehnikaga, mistõttu on kaardistamine oluline, et ei saadetaks valesid asju. Ameti sõnul, nad kaardistavad ja vaatavad, kas soovitud tehnika on neil olemas ning vajadusel need ka saadetakse Ukrainasse.

Vene väed lasid õhku Kahhovka hüdroelektrijaama tammi.

Ukraina sõjavägi teatas 6. juuni hommikul, et Vene väed lasid õhku Kahhovka hüdroelektrijaama tammi.

Kahhovka tammi purunemise tõttu on üle ujutatud rohkem kui 600 kilomeetri suurune ala, ütles Ukraina Hersoni oblasti kuberner.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi külastas täna, 8. juunil üleujutatud Hersoni oblastit, kus jätkub inimeste evakueerimine. Zelenskõi ütles, et ta tegi «töövisiidi Hersoni oblastisse», kus ta arutas «elanikkonna evakueerimist potentsiaalsetest üleujutuspiirkondadest, (Kahhovka) tammiplahvatuse põhjustatud eriolukorra likvideerimist ja tulvapiirkondade toetamise korraldamist».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles