Kapo saatis järjekordse kremlimeelse aktivisti riigist välja (9)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
«Surematu Polgu» marss Tallinnas 2018. aastal. Zoja Paljamar (vasakul).
«Surematu Polgu» marss Tallinnas 2018. aastal. Zoja Paljamar (vasakul). Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Politsei- ja piirivalveamet tühistas kapo ettepanekul täna Kremli-meelse aktivismiga julgeolekuasutuste tähelepanu äratanud Zoja Paljamari elamisloa ning keelas tal kümneks aastaks Schengeni alale siseneda.

«Koostöö Venemaa Föderatsiooni mõjutustegevuse võrgustiku liikmetega ning lõhestuspoliitika elluviimine toob endaga kaasa tõsised tagajärjed. Ennetamaks sellisest tegevusest lähtuvat ohtu ja tõkestamaks tulevikus võimalikke süütegusid, tühistas politsei- ja piirivalveamet täna 8. juunil 2023 Kaitsepolitsei ettepanekul Zoja Paljamari Eesti elamisloa ning talle kehtestati kümneks aastaks Schengenisse sisenemise keeld,» teatas kaitsepolitseiamet pressiteate vahendusel. «Kodakondsusetu Paljamar viibib hetkel Venemaa Föderatsioonis.»

Kapo ja PPA saatsid järjekordse Kremli-meelse aktivisti riigist välja. Pildil poseerib Paljamar pronkssõduri ees koos varem riigist välja saadetud propagandistide Sergei Tšaulini (vasakul) ja Aleksei Esakoviga (paremal). Tšaulin saadeti riigist välja tänavu veebruaris, Esakov juba mullu mais.
Kapo ja PPA saatsid järjekordse Kremli-meelse aktivisti riigist välja. Pildil poseerib Paljamar pronkssõduri ees koos varem riigist välja saadetud propagandistide Sergei Tšaulini (vasakul) ja Aleksei Esakoviga (paremal). Tšaulin saadeti riigist välja tänavu veebruaris, Esakov juba mullu mais. Foto: Kaitsepolitseiamet/kuvatõmmis

«Kaitsepolitseiamet on korduvalt avalikult selgitanud, et Eesti Vabariigis kehtivate demokraatliku õigusriigi põhimõtete ärakasutamine Venemaa Föderatsiooni lõhestuspoliitika toetuseks on selge julgeolekuoht. Oleme korduvalt kutsunud Eestis elavaid inimesi sellises mõjutustegevuses kaasalöömisest loobuma,» märkis kaitsepolitseiamet, lisades, et elamisluba tühistatakse julgeolekukaalutlustel, kui on alust näha ohtu põhiseaduslikule korrale ning tõkestamaks tulevikus võimalikke süütegusid.

Tšaulin ja Paljamar poseerivad pronkssõduri ees.
Tšaulin ja Paljamar poseerivad pronkssõduri ees. Foto: Kaitsepolitseiamet/kuvatõmmis
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles