Biden ja Sunak mõistsid veelkord hukka Venemaa jõhkra agressiooni (1)

BNS
Copy
Rishi Sunak ja Joe Biden ühisel pressikonverentsil.
Rishi Sunak ja Joe Biden ühisel pressikonverentsil. Foto: Lenin Nolly/Scanpix

USA president Joe Biden ja Suurbritannia peaminister Rishi Sunak avaldasid kolmapäeval Washingtonis toimunud kohtumisel oma vankumatut toetust Ukrainale ja mõistsid veelkord hukka Venemaa jõhkra agressiooni, vahendasid meediakanalid Sky News, CNN ja UNIAN.

«Ühendkuningriik ja USA koos enam kui 50 partneriga on pakkunud Ukrainale ajaloolisel tasemel julgeolekuabi. Tahan tänada Suurbritannia peaministrit tugeva ja otsustava juhtimise eest Ukrainale märkimisväärsel hulgal julgeolekuabi ja väljaõppe võimaldamises. Et Ukraina sõjaväelased saaksid tõhusalt kasutada varustust ja laskemoona, millega me neid ühiselt varustasime,» ütles Biden Valges Majas ühisel pressikonverentsil Sunakiga.

Biden väljendas enne seda kindlustunnet, et Ühendriigid pakuvad Ukrainale pikaajalist sõjalist toetust ja seda hoolimata mõne konkureeriva vabariiklasest seadusandja kõhklustest.

«Ma usun, et meil on Ukraina toetamiseks vajalik raha nii kauaks kui vaja,» ütles Biden.

Sunak ütles, et Ühendkuningriik on uhke oma panuse üle Ukraina aitamisel. Sealhulgas kaasaegsete relvadega varustamise ja Kiievi sõdurite väljaõppe üle.

Sunak tõi siiski välja, et USA administratsioon ja ressursid andsid otsustava panuse, mis võimaldasid Ukrainal ohjeldada Venemaa ulatuslikku sissetungi.

Sky Newsi andmetel toonitas Sunak ühtlasi, et Ukraina liitlased peavad saatma Vladimir Putinile tugeva signaali, et nende toetus Kiievile ei kao kuskile.

«Ma arvan, et mida rohkem ja kauem me toetame Ukrainat, siis seda tugevama signaali saadab see Putinile, et pole mõtet proovida meid niiöelda ära oodata,» ütles Sunak.

«Me ei kao kuhugi. Oleme siin nii kaua, kui vaja. Ja loodetavasti kiirendab see tema peas arvutamist, et Venemaa peaks oma väed tagasi tõmbama,» lisas Sunak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles