Reinsalul valmis raamat välisministri tööst Ukraina sõja ava-aastal

BNS
Copy
Raamat.
Raamat. Foto: Urmas Reinsalu

Ukraina sõja ava-aastal välisministri ametis olnud Isamaa poliitikul Urmas Reinsalul valmis sellest perioodist raamat «Noateral», mille esitlus toimub reedel Tallinnas Solarise Apollos.

Sõja puhkemise järel üheksal korral Ukrainas käinud Reinsalu sõnul räägib ta raamatus välisministri tööst sõja-aastal, taustadest ja vastasseisudest diplomaatias, ning ka sellest, kuidas kujunes Eesti ja Lääne vastustamispoliitika Vene agressioonile.

«Püüan avada taustu ja olla avameelne selle huvides, et anda edasi sõnum: Lääs ei ole paraku ühiselt teinud piisavalt sõja ärahoidmiseks ega seni kahjuks ka piisavalt Ukraina võidu toetamiseks,» märkis Reinsalu raamatu sissejuhatuses.

Reinsalu sõnul ei ole see minevikku vaatav asjade analüüs ajaloolises vaates, vaid see ajalugu sünnib kõigi silme all. «Seetõttu on tähtis õigete otsuste tegemisel asetada sündmused ja juhtunu õigesse konteksti,» lisas Reinsalu.

Lõppeval nädalal Apollo kaupluste lettidele ja e-poodi jõudnud raamatu esitlus toimub reedel kell 13 Tallinnas Solarise Apollos. Raamatu autorit usutleb teenekas riigiametnik ja julgeolekuekspert Rainer Saks.

Reinsalu kirjutas raamatu ka oma tööst välisministrina aastatel 2019-2021. See teos annab haarava ja avameelse vaate Eesti sisepoliitika ja välispoliitika telgitagustesse muutusterikastel koroona-aastatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles